Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaiskansanedustaja ihmettelee maskiveivaamista – "Neljään hallituksen koronalinjaukseen saatava muutos"

Kristillisdemokraattien lääkäri-kansanedustaja Sari Tanus (kd.) vaatii hallitukselta huomattavasti kovempia tavoitteita koronan torjunnassa.

Tanuksen mukaan Suomen ei tule tavoitella ”uutta normaalia” vaan pyrkiä saamaan yhteiskunta takaisin ihan oikeaan normaaliin. Tämä onnistuu vain, jos tavoitteena on koronaepidemian tukahduttaminen.

Tanus on tuohduksissaan STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varilan esittämistä maskikommenteista. Koko koronakriisin ajan Sosiaali- ja terveysvirastoa vaivannut vähättelymentaliteetti ja toiminnan hitaus jatkuu edelleen.

– Oli sitten kysymys maahantulon rajoituksista, suojavarusteista, tai testausmäärien kasvattamisesta tuntuvat toimenpiteet olevan koko ajan olevan pahasti myöhässä, Tanus kritisoi lähettämässään tiedotteessa.

Viimeisenä osoituksena STM:n sekavasta toiminnasta Tanus nostaa esiin kasvomaskien käytöstä käydyn keskusteluun.

– Aivan normaalin maalaisjärjen käyttö riittää, kun mietitään maskien käytöstä saatavia hyötyjä. Selvityksiä suojamaskien käytöstä on jo tehty muualla maailmassa ja ilman tutkimustakin on selvää, että laajasti käytettynä maskien käyttö vähentää merkittävästi taudin tarttumista ja tutkimusten mukaan se vaikuttaa merkittävästi taudin kulkuun ja sen mahdolliseen toiseen aaltoon.

Tanuksen mukaan hallituksen toimissa on neljä asiaa, joihin on saatava pikaisesti muutos.

– Ensinnäkin testejä on tehtävä laajemmin ja testeihin pääsyä on helpotettava ja yksinkertaistettava. Toiseksi tartuntaketjujen jäljittämisestä ja eristämisestä on päästävä tartuntaketjujen lyhentämiseen ja niiden katkaisemiseen. Kolmanneksi suu-nenäsuojien käytöstä on tehtävä velvoittava julkisilla paikoilla, kuten kaupoissa, apteekeissa, julkisissa kulkuneuvoissa ja muualla ihmisten läheisyydessä liikuttaessa. Neljänneksi ikäihmisten suojelussa pitää onnistua paremmin. -Ja itsestään selvää on, että terveydenhuollossa toimiville on oltava riittävästi asianmukaisia suojia!