Tampere Filharmonian Sorsapuiston ilmaiskonsertti siirtyy sisälle ja Yle Areenaan – "Vielä on mahdotonta sanoa, voiko saliin ottaa yleisöä paikalle"

Tampere Filharmonian Puistokonsertti siirtyy Sorsapuistosta Tampere-talon Isoon saliin, ja se nähdään suorana Yle Areenassa 8. elokuuta.

Yhteistyö Ylen kanssa käynnistyi ja päätös konsertin lähettämisestä Ylen kanavilla tehtiin jo viime syksynä. Konsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Solistina esiintyy sopraano Marjukka Tepponen.

– Puistokonsertti on avannut useana vuotena Tampereen kulttuurisyksyn ja tuonut Sorsapuiston nurmelle tuhansia kulttuurin ystäviä. Näinä aikoina kulttuurin ja kohtaamisten tarve on suurempi kuin koskaan. Vaikka fyysisiä kohtaamisia rajoitetaan, on meidän kulttuurin tekijöiden tärkeä tehtävä edelleen ilahduttaa yleisöjämme ja asiakkaitamme, sanoo Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen tiedotteessa.

– Puistokonsertin toteutuksessa seuraamme ja noudatamme viranomaisohjeita ja -suosituksia sekä kokoontumisrajoituksia. Vielä on mahdotonta sanoa, voiko saliin ottaa yleisöä paikalle. Varmaa on kuitenkin se, että pääsemme tarjoamaan konsertin tunnelmaa yhä laajemmalle yleisölle Ylen kanavissa, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas tiedotteen mukaan.

– Puistokonsertti on hieno tamperelainen perinne, ja nyt Ylen välityksellä siitä voivat nauttia kaikki. Tänä kesänä ei eläviä esityksiä kuulla lähes lainkaan, joten tämä mahdollisuus on hienoa jakaa kaikkien suomalaisten kanssa, sanoo vastaava tuottaja Miikka Maunula Yleltä.

Tampereen Sähkölaitos on sitoutunut Puistokonsertin yhteistyökumppaniksi vuoden 2022 loppuun saakka.

Puistokonsertin ohjelmistossa kuullaan suuria tunteita, tanssin säveliä, oopperaa ja hienoimpia klassisen musiikin helmiä Tampere Filharmonian ja sopraano Marjukka Tepposen tulkitsemana.

Myös yleisö pääsee vaikuttamaan ohjelmistoon ja äänestämään Puistokonsertissa esitettävän yhteislaulun. Äänestys on käynnissä Tampereen Sähkölaitoksen sivulla 19. kesäkuuta saakka osoitteessa sahkis.fi/puistokonsertti/

Äänestettävät kappaleet yhteislauluksi

Gaetano ”Toto” Savio: Aikuinen nainen

Heikki Aaltoila: Akselin ja Elinan häävälssI

Jukka Kuoppamäki: Anna mulle tähtitaivas

Gabriel Linsén. Zacharius Topelius: Kesäpäivä Kangasalla

Reino Helismaa: Päivänsäde ja menninkäinen

Unto Mononen: Satumaa

Kansanlaulu: Taivas on sininen ja valkoinen

Kansanlaulu: Tammerkosken sillalla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut