Kauppakamarien koronakysely: Epidemia hoidossa, talouskriisi ei – "Pirkanmaalla yritysten tilanne vakiintunut heikolle tasolle, erot suuria"

Kauppakamarien neljäs koronakysely kertoo, että 78 prosenttia suomalaisyrityksistä pitää hallituksen toimia melko tai erittäin hyvinä yleisessä koronaepidemian hoitamisessa, mutta 55 prosenttia on sitä mieltä, että talouskriisin hoitaminen on sujunut huonosti.

Majoitus- ja ravitsemustoiminnassa liki 80 prosenttia yrityksistä katsoo, että hallitus on onnistunut talouskriisin hoidossa melko tai erittäin huonosti.

Neljänteen koronakyselyyn vastasi valtakunnallisesti 2500 yritystä ja Tampereen kauppakamarista liki 260 yritystä.

– Selvää vastausten perusteella on, että vaikka pandemian hoito on onnistunut, talouden hoito on epäonnistunut. Kyselyyn vastanneista jäsenyrityksistämme 76 prosenttia arvioi epidemian hoidon onnistuneen hyvin, mutta 64 prosenttia arvioi talouskriisin hoidon onnistuneen huonosti tai erittäin huonosti, sanoo Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen tiedotteessa.

Eskelinen kiteyttää koronakyselyn pirkanmaalaiset vastaukset niin, että sinänsä yritysten tilanne on edelleen synkkä, mutta se ei ole huhtikuun loppupuolella tehtyyn kyselyyn verrattuna heikentynyt.

– Yritysten tilanne on vakiintunut, mutta heikolla tasolla edelleen, ja erot ovat suuria yritysten välillä. Isojen yritysten tilanne on heikkenemässä ja se jos mikään on huolestuttava asia.

Neljäs koronakysely toteutettiin maanantaina. Kysely lähetettiin kaikille kauppakamarien jäsenyrityksille.. Edelliset kyselyt tehtiin 16.–17.3., 30.–31.3. ja 20.4.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut