Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkkeelle jäävän konkaripoliisin mukaan tv-poliisi Reinikaisen osaaminen olisi yhä käyttökelpoista – "Sosiaalista lahjakkuutta ei ole koskaan alalla liikaa"

Alkanut toukokuu on Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Ilkka Laasasen työuran viimeinen kuukausi.

Yhteensä 44 vuoden mittainen työura poliisina alkoi vuonna 1976.

Ensimmäisen kerran Laasanen tuli töihin Tampereelle vuonna 1988. Yhtäjaksoisesti hän on ollut poliisintöissä Tampereella vuodesta 1998. Laasanen oli aikoinaan muun muassa Raisa Räisäsen katoamisen ensimmäinen tutkinnanjohtaja.

Tamperelaisen eläköitymishaastattelussa on esillä myös tv-poliisi Reinikainen, jonka nimikkosarja on jälleen uusintakierroksella Ylen kanavilla.

Reinikaisen sanottiin muistuttavan paljon vanhan liiton maaseutupoliiseja, henkilöitä jotka ratkoivat vaikeitakin tilanteita leppoisan olemuksen ja puheen avulla.

– Reinikainen osasi paitsi puhuttaa ihmisiä, myös eläytyä heidän tilanteeseensa. Tällaiset ominaisuudet eivät koskaan mene pois muodista, Laasanen sanoo.

Yhdeksi erityiseksi taidoksi konkari mainitsee poliisin osalta taidon tehdä kuulusteluja.

– Senkaltaista sosiaalista lahjakkuutta ei ole koskaan alalla liikaa. Vastaan tulee kuitenkin aivan kaikenlaisia ihmisiä kuulusteltavaksi, Laasanen kuvailee.

Lue lisää Ilkka Laasasen ajatuksia poliisityön muutoksista keskiviikon painetusta Tamperelaisesta.