Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TTT:lle oikeudet 9/11-hittimusikaaliin – "Jokainen muistaa, missä oli sillä hetkellä, kun uutiskuvat tavoittivat meidät"

Tampereen Työväen Teatteri on saanut palkitun hittimusikaalin Come From Awayn esitysoikeudet ensimmäisten joukossa Euroopassa.

Musikaali perustuu 9/11 -tragediaa seuranneisiin tositapahtumiin..Se kertoo, miten yhteisö kriisin tullessa lähenee ja selviää pahimman yli yhdessä.

Kanadalais-amerikkalaisen pariskunnan Irene Sankoffin ja David Heinen kirjoittama ja säveltämä musikaali saa Suomen kantaesityksensä syksyllä 2021 TTT:n Suurella näyttämöllä.

Ohjaaja on Samuel Harjanne, jonka ohjauksia ovat muun muassa maamme viime vuoden katsotuimmat teatteriesitykset Billy Elliot, Kinky Boots ja Pieni merenneito.

– Väittäisin, että jokaisella on jokin kosketuspinta 9/11 tragediaan. Se oli kamala tapahtuma. Jokainen muistaa, missä oli sillä hetkellä, kun uutiskuvat tavoittivat meidät. Mutta miten siitä syntyikin jotakin niin kaunista ja hyvää, kuin Ganderissa! Musikaali on tarina siitä, miten me voimme saada aikaan ihmeitä. Positiivisuus ja rakkaus on voimavara, jolla selviämme kaikesta. Me selviämme, kun teemme hyviä asioita yhdessä, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne teatterin tiedotteesa.

Come From Away sai kantaesityksensä Broadwaylla 2017 ja se palkittiin arvostetuilla Tony- ja Drama Desk sekä Outer Critics Circle -palkinnoilla. Lontoossa musikaali sai ensi-iltansa 2019, ja se palkittiin neljällä Laurence Olivier -palkinnolla, muun muassa parhaana musikaalina.

– Suomella ja Kanadalla on tietynlaista maantieteellistä ja henkistä yhteyttä, joten tämä tilanne on syytä korjata. Ensimmäisenä tuomme syksyllä 2020 näyttämölle kanadalaisen Sarah Berthiaumen globaalista työelämästä kertovan Nyotaimorin. Ja tätä seuraa täysin erilainen teos, musikaali Come From Away, sanoo teatterinjohtaja Otso Kautto.

Ammattilaishaku musikaalin eri tehtäviin/rooleihin käynnistetään syksyllä 2020. Lippujen myynti alkaa myöhemmin syksyllä kerrottavana ajankohtana.