Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Korona ja kerrotalosuunnitelmat eivät pelota, Teivoon uudet ratavalot 350 000 euron remontissa – "Koronan jälkeen ravien etäseuraaminen entistä suositumpaa"

Teivon raviradalla riittää uskoa koronaviruksen tulevaisuuteen koronavirksesta ja alueen asuntorakentamissuunnitelmista huolimatta.

Raviratayhtiön hallitus on päättänyt keskukseen tehtävistä yli 350 000 euron investoinneista.

Panostuksesta päätettiin huolimatta tällä hetkellä valitsevasta koronan aiheuttamasta ravitoiminnan keskeytyksestä ja koko keskuksen yllä leijuvasta uhasta täyttää ravirata-alue kerrostaloilla viimeistään 2030-luvun jälkipuoliskolla.

– Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Tampereen Ravirata osakeyhtiölle 230 000 euron suuruisen avustuksen, joka kattaa pääosan tämän vuoden investointien kustannuksista. Pääkohteemme on ratavalojen uusiminen, valottaa investointien taustaa Teivon toimitusjohtaja Päivi Lehtonen tiedoteessa.

– Huippuluokan ratavalot mahdollistavat kilpailutapahtumien välittämisen liki kaikissa olosuhteissa digiverkkoja pitkin yleisölle. Tavoite on merkittävä, koska koronan ja sen jälkeisenä aikana lienee niin, että ravien etäseuraaminen on entistä suositumpaa. Koronan myötä näyttää alalle tulevan todellinen digiloikka, jatkaa Lehtonen.

Ratavalojen lisäksi Teivossa investoidaan radanhoitokalustoon. Uusi traktori on käytössä jo syksyn suurkilpailuissa. Katsomossa kohennukset kohdistuvat ravintosalin valaistukseen ja tallialueella lisätään hevosten huolto- ja pesupisteitä.

– Kun valtiovalta näyttää uskovan meihin ja tukee investointeja, joiden vaikutukset ulottuvat aina 2040-luvulle saakka, niin toivottavasti tuo sama usko ulottuu myös Ylöjärven ja Tampereen päättäjiin. Toivon mukaan löydämme yhdessä pohtien ratkaisun, joka mahdollistaa merkittävän asuntotuotannon toteuttamisen osalla nykyistä aluettamme kuitenkin niin, että samalla jätetään mahdollisuus kehittää Teivoa edelleen raviurheilu- ja tapahtumakeskuksena, painottaa raviratayhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Mahlamäki tulevan kesän investointien merkitystä koko Pirkanmaan hevostaloudelle.