Tampereen ulkoliikuntapaikkoja avataan jo tänään, valvojat seuraavat turvavälejä – "Covid-infektion tartunnan riski ulkoliikuntapaikoilla on vallitsevassa epidemiatilanteessa merkityksetön, mikäli..."

Tampereen kaupungin ulkoliikuntapaikat avataan porrastetusti kuntalaisten ja seurojen käyttöön tänään maanantaina.

Sisäliikuntapaikat pidetään edelleen hallituksen linjauksen mukaisesti suljettuina 13. toukokuuta asti.

– Tampereella on noudatettu hyvin valtioneuvoston antamia ohjeita esimerkiksi turvavälien pitämisessä. Ulkoilureiteillä on ollut paljon liikkujia, mutta turvavälit on pystytty huomioimaan hyvin. Ulkokentät päätettiin avata, jotta voitaisiin hiljalleen aktivoida yhteiskunnallista toimintaa poikkeusolojen purkamiseksi, sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari toteaa Tampereen kaupungi tiedotteessa.

Ulkokenttien avaamiseen päädyttiin myös terveydenhuollon asiantuntijoiden näkemyksen pohjalta.

Taysin infektioyksikön ja kaupungin tartuntatautivastuuhenkilöstön mukaan Covid-infektion tartunnan riski ulkoliikuntapaikoilla on vallitsevassa epidemiatilanteessa merkityksetön, mikäli liikuntapaikoille ei tulla sairaana ja niissä pidetään huolta turvavälien noudattamisesta.

Ulkoliikuntapaikat avataan sekä kuntalaisille että seuroille siten, että niissä voidaan harjoitella ohjatusti ja valvotusti.

Harjoittelussa tulee ottaa huomioon riittävät 1–2 metrin turvavälit eikä sairaana saa tulla harjoittelemaan.

Vastuu ryhmien maltillisesta koosta ja turvaväleistä kuuluu harjoitteluvuoron vastaavalle henkilölle eli joukkueen ryhmänjohtajalle tai valmentajalle. Normaalisti ilman henkilökuntaa olevilla kentillä on kaupungin liikuntapalveluiden henkilöstöä valvomassa, että harjoittelu sujuu ohjeiden mukaan turvallisesti.

Seurojen liikuntavuoroilla joukkueet pukeutuvat seuransa edustusväreihin, jotta valvojat pystyvät seuraamaan kenttien käyttöä.

Ensimmäisenä avataan tänään maanantaina tekonurmikentät, yleisurheilukentät, beach-volley kentät ja retkeilyalueet.

Luonnonnurmikentät avataan sään salliessa viimeistään tuoko-kesäkuun vaihteessa. Ulkoliikuntapaikkojen yhteydessä olevat WC-, huolto-, pukuhuone- ja muut sisätilat ovat suljettuina toistaiseksi, joten pukeutumiset ja suihkussa käynnit tehdään kotona.

– Liikunta- ja nuorisoyksikkö jakaa vuorot seuroille normaaliin tapaan. Jos seura haluaa perua varatun vuoronsa, toivotaan siitä yhteydenottoa liikuntapalveluiden asiakaspalveluun, jotta vuoroja voidaan jakaa muille halukkaille, liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P. Paavola sanoo tiedotteessa.

Liikuntapaikkoja koskeva tarkempi ohjeistus löytyy kaupungin verkkosivuilta tampere.fi/liikunta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut