Kangasalan Kuohunparkkiin tehtiin muutoksia – "Täyttää oikein hyvin autoilijoiden tarpeet"

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Viime vuoden lopulla avatun pysäköintitalo Kangasalan Kuohunparkin ahtaaksi koettuja sisään- ja ulosajoväyliä on paranneltu useilla muutoksilla. Pysäköintitalo kertoo asiasta tiedotteessa.

Sisäänajoa on helpotettu viemällä lipukeautomaatti ja puomi reilusti pysäköintitalon sisäpuolelle. Sisäänajoista toinen, joka oli kapeampi, on poistettu kokonaan käytöstä.

Ulosajon ahtautta helpotettiin heti ongelman esiin tultua poistamalla käytöstä muutama poistumisporttien lähellä sijainnut parkkipaikka. Ulosajoja on edelleen käytössä kaksi.

Poistettu sisäänajoväylä yhdistettiin toisen ulosajoväylän kanssa, jolloin ulosajoväylästä saatiin tehtyä aiempaa leveämpi. Lisäksi sen kulmaa loivennettiin siten, että sen ajettavuus on aikaisempaa huomattavasti helpompi.

Reunimmainen ulosajo säästettiin nykyisellään, mutta sitä varten rakennettiin ajolinjaa ohjaava koroke, jotta auto olisi oikeassa kulmassa tullessaan lipukeautomaatille ja puomille.

Viikon 19 aikana siirrettyjen korokkeiden vanhoja paikkoja viimeistellään asfalttipaikkauksilla, ja myöhemmin keväällä maalataan vielä ulosajoon ohjaavat ajoreitit ja suuntanuolet hallin lattiaan. Tämän lisäksi Kirkkojärventietä on tarkoitus leventää vielä murskeella sisäänajon kohdalta toukokuun aikana.

– Uskon, että tehtyjen muutosten jälkeen Kuohunparkki täyttää oikein hyvin autoilijoiden tarpeet, sanoo Kangasalan Parkki Oy:n puheenjohtaja Timo Keskinen.

Ennen koronaepidemian aiheuttamaa poikkeustilannetta ja uimahallin sulkemista pysäköijiä oli Kuohunparkissa jopa noin 100 päivässä.

Kuohunparkissa on tilaa yli 300 autolle neljässä kerroksessa ja parkkiruutuja löytyy myös moottoripyörille ja sähköautoille latauspisteineen. Lisäksi rakennuksessa on viherkatto ja aurinkopaneelit.

Pysäköintitalon erityispiirteinä on Tarja Pitkänen-Walterin ja Susanna Majurin taide. Tarja Pitkänen-Walterin teos pysäköintitalon julkisivussa pohjautuu erivärisiin, osin peittäviin ja osin läpikuultaviin ajoneuvojen renkaiden jälkiin antaen viitteitä rakennuksen käyttötarkoituksesta.

Edesmenneen valokuvataiteilijan Susanna Majurin teoksia on esillä talon porraskäytävässä ja hississä. Kangasalta kotoisin oleva Majuri tunnetaan taianomaisista kuvista, joissa vesi on usein keskeinen elementti. Pysäköintitalon teoksissa veden lisäksi tulee näkyviin myös muita Kangasalan luonnolle ominaisia piirteitä ja elementtejä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut