Kaksinkertainen mestarikapteeni Jukka Peltola palasi kotiin – Tappara vahvistuu lisäksi kahdella tshekillä

Tappara on vahvistanut joukkuettaan kolmella uudella pelaajalla. Joukkueeseen palaa mestarijoukkueiden 2016 ja 2017 kapteenina toiminut Jukka Peltola, ja Tšekin liigasta kirvesrintoihin liittyvät puolustaja Michal Moravčík sekä hyökkääjä Jiří Smejkal.

Tšekkien sopimukset ovat yksivuotisia, Peltolan kaksivuotinen. Toiseen suuntaankin on liikennettä, kun Veli-Matti Vittasmäki on käyttänyt KHL-optionsa.

Kesällä 33 vuotta täyttävä Peltola palaa Tapparaan KHL:n Sibir Novosibirskistä, jossa on pelannut kaksi edellistä kautta. Sibirin lisäksi Peltola on pääsarjaurallaan edustanut vain Tapparaa, jossa liigaura käynnistyi jo vuonna 2007.

Liigan runkosarja- ja playoffs-pelejä on kerääntynyt yhteensä jo 672, niissä 111 maalia ja 169 syöttöpistettä, yhteensä 280 tehopistettä. Keväällä 2017 hänet palkittiin Liigan playoffsien arvokkaimpana pelaajana.

– Kaksi vuotta sitten KHL:ään lähti innokas pelaaja näkemään jotain uutta, ja uusia kokemuksia on ainakin tarttunut, myös hankalista paikoista. Mutta kyllä kotiin on nyt vaan niin hieno palata, tähän kotiympäristöön ja kotihalliin. Odotan todella innolla mitä tuleman pitää, Peltola kertoo Tapparan tiedotteessa.

Peltola oli mukana Liigan finaaleissa kuutena vuotena peräkkäin vuosina 2013–18 ollen neljä viimeisintä vuotta joukkueen kapteenina. Myös Novosibirskissä hän kuului joukkueen kapteenistoon.

Uutena miehenä joukkueeseen liittyvä hyökkääjä Jiří Smejkal on 23-vuotias kookas hyökkääjä (192 cm / 92 kg). Viime kaudella Tšekin liigan Sparta Prahaa edustanut teki 47 ottelussa tehopisteet 13+18=31. Hän on pelannut aiemmin myös 26 KHL-ottelua Medveščak Zagrebin joukkueessa ja käynyt Kanadan juniorisarjassa WHL:ssä kahden kauden ajan.

– Smejkal on siinä mielessä hyvä pelaaja, että hän pystyy pelaamaan sekä laidalla että sentterinä. Isona pelaajana odotan että hän pystyy olemaan vahva maalin edustalla ja kamppailuissa. Hän on vahvasti menossa ylöspäin urallaan ja hänelle on kaavailtu isoa roolia hyökkäykseen, missä me tarvitsemme vääntövoimaa, päävalmentaja Jussi Tapola sanoo uudesta hyökkääjästä.

25-vuotias puolustaja Michal Moravčík (194 cm /96 kg) pelasi viime kaudella yhteensä 48 ottelua Tšekin liigassa HC Plzeňin ja HC Litvínovin joukkueissa keräten tehopisteikseen 5+19=24.

Ennen tammikuun siirtoaan Litvínoviinhän hän on edustanut urallaan aina Plzeňiä lukuun ottamatta alkukautta 2018-19, jolloin hän Montreal Canadiensin sopimuspelaajana haki jalansijaa Pohjois-Amerikasta, mutta ei yltänyt NHL-peleihin.

– Moravčík on isokokoinen, erittäin hyvin liikkuva, ulottuva ja monipuolinen puolustaja. Erityisosaamista löytyy ja ominaisuuksiltaan hän on huippuyksilö, mutta vielä pitää sopeutua uuteen pelityyliin ja oppia, kuinka peliä pelataan joukkueena Suomessa, kuvailee Tapola uutta pakkihankintaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut