Tampereelle avataan vaatelainaamo – Näin pääset käsiksi 300 euron mekkoon!

ASUT Luottovaate avaa ovet torstaina.

Marjo Rämö

Pitääkö vaatteet aina omistaa? Eikö niitäkin voisi vuokrata niin kuin autoja?

Vaatteiden lainaaminen on pian mahdollista Tampereella. Luottovaate-niminen vaatelainaamo tekee paluun puolentoista vuoden tauon jälkeen. Konseptia jatkavat Roosa Blom ja vaatelainaamon entinen asiakas Elli Pekkola

– Olemme nostaneet toiminnan seuraavalle tasolle. Nyt vaatteita voi lainata kuukaudessa enemmän ja vaatevalikoima on laajempi, Pekkola kertoo.

Luottovaate lainaa vaatteita jäsenilleen. Jäsenyyksiä on eripituisia: kertalainaus, kuukausi tai puoli vuotta. Kertalainaus maksaa 35 euroa. Kuukausijäsenyys maksaa 60 euroa ja puolen vuoden jäsenyys 150 euroa.

Yhdellä lainauskerralla saa ottaa kaksi vaatetta tai asustetta. Laina-aika on kaksi viikkoa.

– Meillä on tällä hetkellä noin 250 vaatetta ja asustetta. Asusteiden joukossa on muun muassa laukkuja, koruja, huiveja ja hattuja. Tuotteiden määrää lisätään sitä mukaa, kun asiakasmäärä kasvaa. Myös kenkiä on tulossa valikoimaan, Blom kertoo.

Kaikki lainavaatteet ovat kotimaista designia. Tamperelaisia merkkejä on mukana 12.

– Tämä on tapa tutustua erilaisiin merkkeihin ja sellaisiin vaatteisiin, joita ei ole tullut muualla vastaan. Vaate on myös mahdollista ostaa itselleen, jos siihen rakastuu.

Kokovalikoimaa löytyy väliltä XS–XL.

– Meillä on myös yksi merkki, jolta on tulossa nimenomaan isoja vaatteita.

Vaatteiden ja asusteiden hinta kieppuu 50–300 euron välillä. Vaatteet ovat aina käyttäjän vastuulla, ja ne pitää palauttaa puhtaina. Vaatteiden mukaan annetaan puhdistusohjeet.

Vaatelainaamoita löytyy Tampereen lisäksi ainakin Turusta ja Helsingistä. Mitään isoa bisnestä vaatteiden lainaaminen ei vielä ole.

– Meidän tiedossamme ei ole, että joku pyörittäisi päätyönään vaatelainaamoa. Tämä on kuitenkin nouseva ja ekologinen trendi, naiset kertovat.

Vaatelainaamo on myös Pekkolalle ja Blomille sivubisnes. Pekkola toimii media-alalla. Blom tunnetaan Roosa B -merkkisten laukkujen ja kukkaroiden suunnittelijana.

Luottovaate löytyy Teiskontie 25:stä.

– Tämä paikka on hyvä sijainniltaan. Lainaamoon pääsee sekä autolla että julkisilla, Blom kertoo.

Vaatelainaamon avajaisia vietetään ensi torstaina kello 16–20.

– Olemme avajaisten jälkeen avoinna aina torstaisin kello 16–19. Mitään lainauspakkoa ei ole, eli tuotteisiin voi käydä myös tutustumassa. Meillä on myös sovitustila.

Mukana nämä tamperelais- merkit:

Uhana Design

Arela

Roosa B

Muka va

Nouki

Down to size

Salmiak Studio

Kenkäpaja Pihka

Humbugi Asuste

Dead Birds & Lionheart

Tuohimetsä

Planet Planet

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut