Näin moneen ahdistelutapaukseen turvapaikanhakijat ovat syyllistyneet Tampereella

Minkä verran turvapaikanhakijat ovat Tampereella olleet mukana ahdistelutapauksissa? Siihen kysymykseen tulee vastaus tässä jutussa. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Pekka Ruissalo

Maahanmuutto, turvapaikanhakijat ja pakolaisuus ovat teemoina pysyneet yhteiskunnallisessa keskustelussa jo pitkän aikaa. Viimeksi viikonvaihteessa Iltalehti julkaisi selvityksen, jonka mukaan suomalaisten asenteet ovat asiaan liittyen kiristyneet. Iltalehden tutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista sanoo, että turvapaikanhakijoita ja pakolaisia pitäisi ottaa joko hieman tai selvästi vähemmän. Miehet ovat naisia kriittisempiä.

Aihe on keskusteluttanut Pirkanmaallakin. Etnistä vähemmistöä edustavat tekijät on yhdistetty Tampereellakin muun muassa elokuun lopussa Saukonmäessä sattuneeseen tapaukseen, jossa nuoren naisen päälle epäillään käyneen kahta maahanmuuttajataustaista miestä.

– Poliisin kanssa aiheesta on ollut keskustelua, ja turvapaikanhakijat eivät ole syyllistyneet yhteenkään ahdistelutapaukseen Tampereella, sanoo Tampereen vastaanottokeskuksen johtaja Anneli Salakari

Mitä turvapaikanhakijat nyt eniten odottavat? Sen voit lukea tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut