Tampereen kaupunki alkaa hankkia enemmän Reilun kaupan tuotteita – Syynä toimenpidesitoumus

KAUPUNKI Kaupunginhallitus hyväksyi kymmenes lokakuuta Tampereen kaupungin kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen.

Kuvituskuva. Sonja Sivonen

Sonja Sivonen

Tampere sitoutuu edistämään kestävää elinkeinopolitiikkaa ja resurssiviisasta taloutta ja kestäviä hankintoja omassa toiminnassaan. Sitoumuksellaan kaupunki toteuttaa Suomen kansallista kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta, joka on työstetty pääministeri Juha Sipilän vetämässä kestävän kehityksen toimikunnassa.

Kaupungin kestävää elinkeinopolitiikkaa edistetään muun muassa Tampereen korkeakouluja yhdistävä ja osaamispohjaa vahvistava Tampere 3-hanke ja Tarastenjärven ja Kolmenkulman kehittäminen yritysten ja muiden toimijoiden yhteisiksi puhtaan teknologian, biotalouden ja kiertotalouden alueiksi.

Kestäviä hankintoja kaupunki edistää hankkimalla enemmän ympäristömerkittyjä tai muutoin ympäristökriteerit täyttäviä tuotteita ja palveluja ja Reilun kaupan tuotteita.

– Lisäksi kaupunki kartoittaa hankinnat, joihin liittyy erityinen ihmisoikeusloukkauksien riski ja hankinnat, joissa on mahdollista soveltaa työllistämisehtoa. Kaupunki myös kokeilee työllistämiskriteerejä palvelu- ja investointihankinnoissa, kertoo ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen

Anttosen mukaan työllistämisehdon avulla yritys voidaan velvoittaa työllistämään esimerkiksi pitkäaikaistyöttömiä, nuoria tai vammaisia.

– Lisäksi Tampere haastaa kaupungin eri toimialat, yksiköt ja työyhteisöt antamaan omat kestävän kehityksen sitoumuksensa ja konkreettiset toimenpiteet aikatauluineen niiden toteuttamiseksi, hän kertoo.

Tampereen kaupunki toteuttaa omassa kestävän kehityksen sitoumuksessaan vuosi sitten YK-tasolla hyväksyttyä kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030:tä, joka sitoo poliittisesti myös Suomea. Suomen kansallista toimenpideohjelmaa Agenda 2030:n toteuttamiseksi laaditaan parhaillaan.

Tavoitteena on kääntää globaali kehitys uralle, jossa ihmisten hyvinvointi ja ihmisoikeudet, talouden vauraus ja yhteiskuntien vakaus turvataan ympäristön kannalta kestävällä tavalla ja poistetaan äärimmäinen köyhyys.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut