Tampereen keskustaan avautuu taideteos – "Sopii istuskeluun ja pelailuun"

ILMIÖ Tampereen keskustassa sijaitsevan Otavalankadun kävelykortteliin on kunnostuksen yhteydessä hankittu taideteos.

Sonja Sivonen

Otavalankadun kävelykortteliin tuleva Peilikirkas-taideteos on kaksiosainen ja teräsvalmisteinen. Teos heijastelee ympäristöä kuten peili, mutta sitä voidaan käyttää muuhunkin, esimerkiksi pelailuun tai istuskeluun.

Teoksen on suunnitellut kuvanveistäjä-arkkitehti Maija Kovari, ja se toteutui uutta julkisen taiteen toimintamallia testaavan pilottihankkeen yhteydessä.

– Halusimme löytää keinon toteuttaa taidetta kaupunkeihin tavallista edullisemmin. Ideana oli, että olin taiteilijana mukana katusuunnittelutiimissä, jolloin teokseni muodostuvat kiinteäksi osaksi katua, korvaten tavallisia rakenteita, kuten penkkejä, kertoo hanketta vetänyt Kovari.

Useista luonnoksista Peilikirkas oli sekä yleisön että kaupungin suosikki.

– Kaikki kadun rakenteet ja kalusteet maksavat, eikä taiteelle usein löydy ylimääräistä rahaa. Tällä tavoin integroituna taideteos on kuitenkin sovitettavissa pienempäänkin tilaan ja budjettiin. Tiimityö taiteilijan ja suunnittelualan välillä avaa tulevaisuudessa taiteelle lisää mahdollisuuksia kaupungeissa, Kovari uskoo.

Teos avataan käytölle tiistaina ensimmäinen marraskuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut