Ovatko venäläiset ostaneet maata myös Pirkkalan lentokentältä?

Iltalehden mukaan Pirkkalan lentokentän lähellä on maata venäläisomistuksessa. Kuvassa Hornet-hävittäjä. Heli Koivuniemi

Marjo Rämö

Venäläiset ovat ilmeisesti ostaneet maata myös Pirkkalan lentokentän lähistöltä. Tämä käy ilmi Iltalehden kartasta, jonka mukaan kentän kaakkoispuolella on maata venäläisomistuksessa.

Iltalehden kartta on julkaistu jo vuonna 2014, mutta se on nyt noussut uudelleen julkisuuteen, kun Suojelupoliisi ilmaisi huolensa venäläisten maakaupoista.

Puolustusministeriöstä ei kommentoitu Tamperelaiselle, pitääkö tieto Pirkkalan lentokentän osalta paikkansa. Viestintäjohtaja Max Arhippainen kertoi, että maakaupat ovat selvitystyön alla.

Pirkkalan kunnan kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen on kuullut asiasta vasta hiljattain. Hän ei tiedä, mistä tontista tai tonteista on kyse.

– Tarkoituksena on selvitellä asiaa. En silti usko, että venäläisomistuksessa on valtavan isoja maita.

Pirkkalan kunnassa seurataan koko ajan raakamaan hintaa, ja Pirkkala on ostanut etuosto-oikeudella järkevän hintaisia tontteja lentokentän läheltä.

– Lentokentän läheltä on ostettu vain sellaisia tontteja, jotka ovat kunnan ja maakunnan kehityksen kannalta tärkeitä.

Etuosto-oikeutta ei ole käytetty Pirkkalassa siihen, että joidenkin kansallisuuksien ostoaikeet olisi yritetty torpata.

Iltalehden kartta löytyy täältä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338528_uu.shtml

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut