Madeiralla asuva tamperelaismiljonääri: Tämä luku paljastaa, ettei Tampere ole yrittäjäystävällinen

Petteri Mäkinen

Minulla on kaksi kotikaupunkia, joissa olen toiminut pitkään yrittäjänä, Tampere ja Tallinna. Vain toinen on yrittäjäystävällinen, se on Tallinna. Tampereella yritys ja yrittäjä maksavat paljon veroja ja Tallinnassa vähän. Tampereella työttömyys on 19 prosenttia ja Tallinnassa 6 prosenttia. Työttömyysprosentti kertoo parhaiten miten talous oikeasti toimii.

Näin kertoo Iltalehden haastattelussa tamperelaistaustainen yrittäjä Veikko Vallin, joka asuu nykysin Portugalin Madeiralla.

Vallin teki miljoonatilin myytyään 1990-luvulla perustamansa Fast-urheiliuravinnemerkin vuonna 2009.

- Varallisuutta on kertynyt noin 2,5 miljoonaa yrittäjävuosilta. Suurin osa on kiinteistöissä. Olen rakentanut, rempannut, vuokrannut ja myynyt. Eli sellaista varman päälle sijoittamista, Veikko Vallin kertoo Iltalehdelle.

Vallinin mukaan Suomen verotusta pitäisi säätää pk-yrityksille sopivammaksi. Nyt järjestelmä palvelee monikansallisia suuryrityksiä, koska ne voivat käyttää veroparatiiseja. Myös henkilöverotuksessa olisi Vallinin mielestä tekemistä.

- Pitää miettiä prosentit kohdalleen ja unohtaa kateus. Mielestäni Suomi ei voi suoraan siirtyä tasaveroon mutta ylin tuloveroprosentti pitäisi pudottaa pääomaveron tasolle eli 33 prosenttiin. Se lisäisi Suomen vetovoimaa ja vähentäisi veropakolaisuutta. Tekijälle pitäisi aina jäädä 2/3 palkastaan. Siitäkin syntyy ostovoimaa ja työtä, toteaa Vallin Iltalehdelle.

Tamperelainen kertoi syyskuun lopussa, että Vallin puuhailee poliitikkovapaata puoluetta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut