Tiina Elovaara Long Playlle: "Maahanmuuttokeskusteluun sekoittuu epätervettä kriittisyyttä"

Kansanedustaja Tiina Elovaara kommentoi osaltaan perussuomalaisten väitettyä hajaannusta Long Play-palvelun tekemässä pitkässä puolueen tilaa käsittelevässä jutussa.

Pekka Ruissalo

Pitkiin juttuihin erikoistunut Long Play -julkaisu käsittelee tuoreemmassa jutussaan Perussuomalaisten nykytilannetta. 24-sivuinen Iivisniemen pesänjakajat käsittelee puolueen kahtiajakoa ns. soinilaisiin ja nuiviin Soinilaiset ovat maahanmuuttoon myönteisemmin suhtautuvia, nuivat taas kaikkea muuta.

Ääneen jutussa pääsee myös puolueen tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara

– Maahanmuuttokeskusteluun sekoittuu mielestäni epätervettä kriittisyyttä ja empatiavajetta. Nuivat määrittelevät puolueemme julkikuvaa valitettavan paljon. Se on toki meidän oma ongelmamme, mutta näin se vain on. Siellä jää meidän jengi – tavikset, pertit ja marjaliisat – varjoon, Elovaara kommentoi haastattelussa.

Niin sanotut nuivat ovat Elovaaran mielestä valjastaneet puolueen ”johonkin sellaiseen, mihin sitä ei tehty, mihin Timo Soini ei perussuomalaisia luonut”. Elovaara itse hän näkee perussuomalaiset tasa-arvoa ajavana liikkeenä.

– Monia vaivaa se, että puolue profiloituu pelkästään maahanmuuttokriittiseksi. Ja osa on jo lähtenytkin nuivien mellastamisen takia. Nuivathan eivät lähde yhtään mihinkään. Heillähän ei ole eduskunnassa mitään toista puoluetta, johon lähteä, Elovaara kommentoi haastattelussa.

Elovaaran mukaan perussuomalaisten tulevaisuuden ratkaisee Soinin jälkeinen puheenjohtaja.

– Jos seuraaja on liian nuiva, minun kaltaiseni jäävät puolueesta pois.

Kaupunkilehti Tamperelaisen haastattelussa Elovaara kommentoi asiaa 25. lokakuuta seuraavin sanoin.

– Jos suunta tulee olemaan jatkossa jyrkän oikeistolainen tai meistä on tulossa yhden asian liike, mietin vakavasti jatkoani Perussuomalaisissa. Niin kauan kuin voin olla oma itseni, olen tässä mukana.

Long Playn haastattelussa saavat äänen myös kaksi perussuomalaisten sisäpiiriläistä, jotka eivät ole halunneet esiintyä jutussa nimellään. He käsittelevät puheenjohtaja Timo Soinin näkemyksiä teemaan liittyen.

– Soini ei voi sietää nuivia, no, se on ehkä liian vahvasti sanottu.

Toinen lähde kertoo Soinin arvostelevan nuivia mutkan kautta esimerkiksi eduskuntaryhmän kokouksissa.

– Timo saattaa sanoa ’Sain kansalaispalautetta torilla, että miksi ette sulje rajoja’, ja sitten sanoa, että ’miten ihmiset voi olla niin saatanan tyhmiä, että eihän se niin toimi’. Hän siis kritisoi tämmöistä kovaa maahanmuuttaja-asennetta edustajien kuullen. Tietysti se on suunnattu myös edustajille, eikä sitä tuollaisessa tilanteessa kukaan uskalla kyseenalaistaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut