Tässä ovat Finlandia-palkinnon saajat 2016

Näille teoksille on tänään annettu Finlandia-palkinnot.

Jari Pietiläinen

Kaunokirjallisuuden tämänvuotisen Finlandia-palkinnon saaja on Jukka Viikilän, 43, teosAkvarelleja Engelin kaupungista.Teoksen on kustantanut Gummerus. Viikilä on helsinkiläinen dramaturgi, joka on tätä aiemmin julkaissut kaksi runokokoelmaa Runoja ja Runoja II Myös näiden kokoelmien kustantaja on Gummerus.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saa tänä vuonna toimittaja Mari Mannisen,45, teosYhden lapsen kansa. Teoksen on kustantanut Atena.Se on kokoelma tarinoita kiinalaisista perheistä, jotka tavalla tai toisella kärsivät maan yhden lapsen politiikasta 1979–2015.

Lastenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saa Juuli Niemen, 35, romaani Et kävele yksin.

– Hänen kielensäon kaunista ja ajattelu lentää välillä korkealle tarkastelemaan henkilöiden elämää kertojan näkökulmasta. Kirjan elokuvallisuus, tuoksut ja maut hurmaavat lukijan, arvioi lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnon valitsija Vuokko Hovatta.

Kaunokirjallisuuden lisäksi palkinnot jaetaan vuoden parhaalle tietokirjalle sekä lasten- ja nuortenkirjalle. Jokainen palkinto on suuruudeltaan 30  000 euroa.

Kaunokirjallisuuden palkinnon valitsi esiraadin seulomista teoksista toimittaja Baba Lybeck, tietokirjapalkinnon kirjailija Jörn Donner ja lastenkirjapalkinnon laulaja Vuokko Hovatta

Viime vuonna kaunokirjallisuuden Finlandian sai Laura Lindstedt teoksellaan Oneiron Parhaana tietokirjana palkittiin Tapio Tammisen Kansankodin pimeämpi puoli ja lastenkirjana Nadja Sumasen Rambo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.