Merimieskirkko linjasi: Homo- ja lesboparit tervetuloa

Suomen Merimieskirkko näyttää vihreää valoa homo- ja lesboparien hääjuhlille. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo

Pekka Ruissalo

Suomen Merimieskirkko on linjannut kantansa samaa sukupuolta olevien vihittyjen parien osalta. Samaa sukupuolta olevat vihityt parit ovat tervetulleita viettämään hääjuhlaa merimieskirkoille. Ihminen on tervetullut Merimieskirkolle riippumatta hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan, ihonväristään tai uskonnostaan, kertoo yhdistys tiedotteessaan.

Merimieskirkon hallitus vetoaa kirkolliskokoukseen, että se ottaa myönteisen kannan samaa sukupuolta olevien parien kirkolliseen vihkimiseen ja avioliton siunaamiseen mahdollisimman pian 1.3.2017 jälkeen.

Merimieskirkon perusarvo on yhdistyksen lähettämän tiedotteen mukaan vieraanvaraisuus, joka tarkoittaa ihmisen hyväksymistä ja kunnioittamista kokonaisvaltaisesti.

– Kirkollisessa vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa pariskunnat, riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan, viettävät elämänsä tärkeimpiä hetkiä. He ovat tilanteessa pyytämässä siunausta yhteiselle elämälleen. Vieraanvaraisuuden periaatteen mukaisesti Merimieskirkko pitää tärkeänä, että ihmisen kunnioittaminen ja hyväksyminen kokonaisvaltaisesti voisi toteutua myös kirkollisessa vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa, tiedotteessa todetaan.

Merimieskirkolla on yhteistyösopimus kirkkohallituksen kanssa kirkon ulkosuomalaistyön hoitamisesta Brittein saarilla, Benelux-maissa sekä Pohjois-Saksassa. Ulkosuomalaistyössä Merimieskirkko toimii myös Ateenassa sekä tekee matkapappityötä Kauko-Aasiassa ja Varsovassa. Sopimuksen mukaisesti Merimieskirkko noudattaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa kirkossa vallitsevaa käytäntöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut