Tässä on Kangasalan vuoden 2016 rakennushanke – "Ympäristökuvallisesti kortteli on merkittävä"

PALKINTO Kangasalan rakennus- ja ympäristölautakunta on palkinnut vuoden 2016 rakennushankkeen.

Kaukajärven kupeeseen Vatialaan rakennetut Tallimäen korttelin neljä kerrostalorakennusta on palkittu. BST-Arkkitehdit Oy

toimitus

Kangasalan rakennus- ja ympäristölautakunta on valinnut vuoden 2016 rakennushankkeeksi Vatialaan rakennetun Tallimäen korttelin neljä kerrostalorakennusta. Rakennuksissa on vuokra-, omistus- ja senioriasumista. Hankkeen rakennutti Pohjola Rakennus Oy Häme ja suunnittelusta vastasi BST-Arkkitehdit Oy.

– Tallimäen rakennushanke on lisännyt Vatialan keskustan asuntotarjontaa ja parantanut soranoton jäljelle jättämää ympäristöhaavaa. Koko korttelin toteutus on onnistunut, vaikka osa rakennuksista onkin vielä työn alla. Ympäristökuvallisesti kortteli on merkittävä. Ohikulkijoille tarjotaan vaihtelevuutta ja mielenkiintoisia näkymiä muun muassa ulostyönnettyjen parvekkeiden ja taitavan materiaalien ja värien käytön keinoin. Kulkuvälit rakennusten välissä puolestaan tarjoavat tilaelämyksiä, toteaa Kangasalan kunnan ympäristö- ja rakennusvalvonnan rakennustarkastaja Pirjo Palmu-Heinänen.

Tallimäen kortteliin valmistuu vielä kaksi rakennusta ensi kesään mennessä

– Olemme rakentaneet myös Suoramalla kahta kerrostalokohdetta ja Mäntyveräjän alueella kahta rivitaloyhtiötä. Loppukeväälle suunnittelemme uuden kerrostalokohteen käynnistämistä Kangasalan keskustan kupeeseen. Olemme olleet viime vuosien ajan ilolla mukana toteuttamassa koko asumisen kirjoa Kangasalla. Meille on erityinen kunnia tulla valituksi vuoden rakennushankkeeksi meille tyypillisellä asuntokohteella, hymyilee Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

Kangasalan kunta järjesti vuonna 2012 tontinluovutuskilpailun, jonka Pohjola Rakennus Oy Häme voitti. BST-Arkkitehdit Oy:n pääsuunnittelija Jyrki Paldaniuksen mukaan Tallimäen tontinluovutuskilpailun voittanut kilpailuehdotus on ollut toimiva viitesuunnitelma koko suunnittelu- ja toteutusvaiheen aikana.

– Erik Stenvall toimi kilpailuvaiheessa ja vuoteen 2014 pääsuunnittelijana ja Teija Peltoharju ja minä arkkitehtisuunnittelijoina. Kilpailuehdotuksen ratkaisut ja tavoitteet olivat selkeitä ja toimivia. Alueen ulkoasu ja yhtenäisyys on pystytty säilyttämään toteutusvaiheessa tulleista muutostarpeista huolimatta, Paldanius toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut