Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköbussit tulevat Tampereelle – Katso tästä koska ja millä linjalla

Tampereen ensimmäiset sähköbussit aloittavat maanantaina 19.12. linjalla 2 Rauhaniemestä Pyynikintorille. Latausasema on valmistunut Pyynikintorin päätepysäkille. Sähköbussilinjaa operoi Tampereen kaupunkiliikenne liikelaitos (TKL). Busseja tulee linjalle neljä kappaletta, aluksi yksi.

Sähköbussit kilpailutettiin kesällä 2015 ja hankintasopimus Solaris bus & coachin kanssa allekirjoitettiin hieman alle vuosi sitten.

Lisäksi Tampere edistää sähköhenkilöautojen käyttöä rakentamalla latauspisteitä. Tolpat kilpailutettiin alkuvuodesta 2016 ja nyt niitä on valmistunut kaksi: teholatauspiste Rongankadulle ja keskinopea latauspiste Tampere-talon parkkipaikalle.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä kohta liikenteessä saatetaan nähdä pysyvämminkin sähkökäyttöinen kuorma-auto. Ammattikorkeakoulun hallinnoimassa eTruck-projektissa on tutkittu sähköisen kuorma-auton toimivuutta jakeluliikenteessä. Tampereella on käytössä Pohjoismaiden ensimmäinen kokonaan sähkökäyttöinen raskas jakeluauto ja eTruck-projekti on toteuttanut reaaliaikaisen seurantajärjestelmän energiatehokkuuden selvittämiseksi. Saman järjestelmän avulla kehitetään myös uudenlaisia älykkään logistiikan ratkaisuja.

Jakeluauto tulee esimerkiksi keskustelemaan Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän kanssa. eTruck- projekti on Euroopan Aluekehitysrahaston osittain rahoittama.