Sähköbussit tulevat Tampereelle – Katso tästä koska ja millä linjalla

Tampereen ensimmäiset sähköbussit aloittavat maanantaina 19.12. linjalla 2 Rauhaniemestä Pyynikintorille. Latausasema on valmistunut Pyynikintorin päätepysäkille. Sähköbussilinjaa operoi Tampereen kaupunkiliikenne liikelaitos (TKL). Busseja tulee linjalle neljä kappaletta, aluksi yksi.

Sähköbussit kilpailutettiin kesällä 2015 ja hankintasopimus Solaris bus & coachin kanssa allekirjoitettiin hieman alle vuosi sitten.

Lisäksi Tampere edistää sähköhenkilöautojen käyttöä rakentamalla latauspisteitä. Tolpat kilpailutettiin alkuvuodesta 2016 ja nyt niitä on valmistunut kaksi: teholatauspiste Rongankadulle ja keskinopea latauspiste Tampere-talon parkkipaikalle.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä kohta liikenteessä saatetaan nähdä pysyvämminkin sähkökäyttöinen kuorma-auto. Ammattikorkeakoulun hallinnoimassa eTruck-projektissa on tutkittu sähköisen kuorma-auton toimivuutta jakeluliikenteessä. Tampereella on käytössä Pohjoismaiden ensimmäinen kokonaan sähkökäyttöinen raskas jakeluauto ja eTruck-projekti on toteuttanut reaaliaikaisen seurantajärjestelmän energiatehokkuuden selvittämiseksi. Saman järjestelmän avulla kehitetään myös uudenlaisia älykkään logistiikan ratkaisuja.

Jakeluauto tulee esimerkiksi keskustelemaan Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän kanssa. eTruck- projekti on Euroopan Aluekehitysrahaston osittain rahoittama.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut