Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen Vuoden Urheilijaksi tuli yllätysnimi!

TULOS Jalkapallo jyräsi jääkiekon Vuoden pirkanmaalaisurheilijaa äänestettäessä.

Maailma on joskus erikoinen paikka. Jääkiekon tamperelainen ihmelapsi Patrik Laine on voittanut vuoden aikana muun muassa nuorten maailmanmestaruuden ja valittu aikuisten MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta vielä on yksi äänestys jossa kävi kuten NHL-varaustilaisuudessa juhannuksena – mies jäi toiseksi.

Kyseessä on tietenkin Tamperelaisen Vuoden pirkanmaalaisurheilija 2016-äänestys. Siinä voittajaksi saatiin lopulta melkoinen yllätysnimi, jalkapallo-Ilveksen vikkelä ja juonikas laitahyökkääjä Mikael Soisalo Uralleen uutta nostetta hakemaan tullut Soisalo murtautui kenties kaikkien muiden paitsi itsensä yllätykseksi joukkueen avauskokoonpanoon pysyvästi ja paukutteli siellä tulosta tasaiseen tahtiin. Tuo sensaatio ei jäänyt huomaamatta myöskään varsin jalkapallopainotteisesti edenneessä äänestyksessä: Soisalo keräsi lähes puolet annetuista äänistä, yhteensä 8 468 ääntä.

Kärkikolmikossa näkyy myös Ilveksen varmaotteinen maalivahti Mika Hilander Patrik Laineen äänestäjät ottivat loppukirin, mutta mies jäi toiseksi yli kahden tuhannen äänen kaulalla Soisaloon. Tästä kolmikosta jäivät selvästi sellaisetkin nimet kuin Aleksander Barkov ja olympiamitalisti Mira Potkonen

– Soisalo tuli Tampereelle ilman ulkopuolisia odotuksia. Mies teki mahtavan työn kauden aikana ja on hienoa, että se noteerataan, kommentoi lomamatkaltaan Ilveksen hallituksen puheenjohtaja Tomi Erola

Eikä huonosti käynyt Ilvekselle myöskään Vuoden Joukkuetta äänestettäessä. Ilves vei siinäkin voiton ja kahmaisi 49 prosenttia annetuista äänistä. Tapparan kohtalona oli Suomen-mestaruudesta huolimatta jäädä toiseksi 34 prosentin ääniosuudella. Kolmannelta sijalta löytyy jälleen jalkapalloa, kaudeksi 2017 jo Kakkoseen noussut legendaarinen Tampere United, joka keräsi annetuista äänistä 11 prosenttia. Neljännelle sijalle kiri lievä yllätysnimi, ringeten Suomen-mestari Nokian Urheilijat joka peittosi muun muassa Tampereen Classicin miesten-joukkueen.

– Jalkapallo kiinnostaa Tampereella, kiitos innokkaiden tekijöiden, Erola kiittelee.