Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kas tässä pyöräilyn pääreitti Tampereelta – Katso kuvat pujotteluradasta!

Pyöräilyn yksi pääreiteistä on muuttunut pujotteluradaksi linja-autoaseman ja Koskikeskuksen välillä.

Pyöräilijöitä on puhuttanut viime päivinä etenkin Spondan työmaan aita. Aita on pystytetty Vuoltsun kortteliin entisen autokorjaamon eteen, minkä vuoksi kevyen liikenteen väylä on kaventunut. Spondan projektipäällikkö Rauno Kulmala kertoo, että aita on paikoillaan kesän tietämille.

–Maata joudutaan kaivamaan aitaa myöten. Aitaa siirretään tontille päin heti, kun se vain on mahdollista, Kulmala lupaa.

Pyörätiellä matkaa haittaavat myös kameratolppa ja pylväs, johon on kiinnitetty liikenneopasteita. Tolpat sijaitsevat nyt keskellä kevyen liikenteen väylää. Tolppiin on kiinnitetty alkuviikosta varoitusmerkit.

Työmaa-aidalle on haettu asianmukaiset luvat Tampereen kaupungin katutilavalvonnasta, ja aita on luvan mukainen. Katuinsinööri Kari Kannisto kertoo, ettei muita vaihtoehtoja ollut kuin kevyen liikenteen väylän kaventaminen. Pyörätien väliaikainen siirtäminen Hatanpään valtatien toiselle puolelle ei ollut vaihtoehtojen joukossa.

–Se olisi ollut hankalaa, sillä poliisiaseman edessä ei mene pyörätietä.

Kannisto kertoo, että paikka oli ahdas jo ennen työmaa-aitaa.

–Itse asiassa väylä ei ole kaventunut kovin paljon. Korkea aita korostaa nyt väylän kapeutta, hän toteaa.

Pyöräilijöiden matkaa haittaavat myös Koskikeskuksen eteläisellä ovella parveilevat taksit. Taksitolppa sijaitsee Suvantokadun puolella, mutta tila on ahdas. Siksi taksit levittäytyvät myös Hatanpään valtatielle kevyen liikenteen väylälle.