Työt alkavat ensi viikolla! – Tässä lisätietoja Hämpin itäpään avaamisesta henkilöautoille

Työt Hämeenkadun itäpään kävelykokeilun purkamiseksi alkavat jo ensi viikolla. Jalkakäytävän levennykset puretaan pois, samoin Stockmannin edessä sijaitseva keskisaareke.

Sitä ei vielä tiedetä, asennetaanko Stockmannin eteen liikennevalot.

– Jalankulkijoiden turvallisuus on pääasia, ja väliaikaisia ratkaisuja valo-ohjaukseen mietitään parhaillaan, Tampereen kaupungin suunnittelupäällikkö Ari Vandell toteaa.

Yhteyttä Tuomiokirkonkadulta Hämeenkadulle ei kuitenkaan avata.

Liikennemallitarkastelujen mukaan Hämeenkadulle siirtyy noin 3 000 autoa vuorokaudessa. Satakunnankadulta siirtyviä autoja on 500–1 000. Verkatehtaankadulta ja Vuolteenkadulta tulisi noin 1 000–2 000 ajoneuvoa.

Liikennemallitarkastelujen perusteella Hämeenkadun itäpään tilapäinen avaaminen ei poista Satakunnankadun sillan iltapäivän ruuhkautumisongelmaa.

Muutostyöt maksavat useita kymmeniä tuhansia euroja. Tarkka summa ei ole tiedossa, sillä hintaan vaikuttaa muun muassa se, pysyykö sää leutona. Hinta nousee, jos lunta tulee tupaan ja pakkanen kiristyy.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut