Asuntoja Tirkkosen ja Pantin taloihin, uudisrakennuksia ydinkeskustaan! – Katso kuvat täältä

Tampereen ydinkeskustan kortteli numero 10 on saamassa uusia rakennuksia. Kymppikortteli on yksi Tampereen vanhimpia kortteleita, ja siellä sijaitsevat muun muassa Tirkkosen ja Pantin talot. Korttelin asemakaavan muutos on parhaillaan nähtävillä.

Puutarhakatu 13:n kohdalla korotetaan vanhaa rakennusta, jossa sijaitsee nyt mm. Tampereen Suomalainen Klubi. Sisäpihalle on suunniteltu 4-kerroksinen uudisrakennus.

Puutarhakatu 11:ssä eli Pantin talossa muutetaan nykyisiä liike- ja toimistotiloja asunnoiksi ja vanha pihasiipi korvataan 3–8-kerroksisella uudisrakennuksella.

Kauppakatu 2:ssa eli Kekäleen talossa korvataan matala piharakennus 5–7-kerroksisella uudisrakennuksella. Kauppakatu 4:stä puretaan toinen pihasiipi ja sen tilalle rakennetaan 7–9-kerroksinen uudisrakennus.

Kauppakatu 6:ssa eli Tirkkosen talossa muutetaan nykyisiä liike- ja toimistotiloja takaisin asunnoiksi sekä otetaan ullakkokerros asuinkäyttöön.

Muutosten myötä Kymppikorttelin sisäpihat avautuvat kaupunkilaisille.

Havainnekuva uudisrakennuksesta (Kuva: BST-Arkkitehdit Oy):

Havainnekuva BST-Arkkitehdit Oy

HavainnekuvaEriksson Arkkitehdit Oy

HavainnekuvaEriksson Arkkitehdit Oy

HavainnekuvaEriksson Arkkitehdit Oy

Tältä korkein uudisrakennus näyttäisi katukuvassa. HavainnekuvaBST-Arkkitehdit Oy

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut