Tämä keskustan talo sai purkuluvan Tampereella! – Lähes 100-vuotiaan talon on suunnitellut Bertel Strömmer

Tämä Kyttälässä sijaitseva vanha talo on saanut kaupungilta purkuluvan. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Tampereen kaupungilla on tehty raskas ja vaikea päätös. Lähes satavuotiaalle klassismia edustavalle rakennukselle on annettu purkulupa. Talo sijaitsee Tampereen keskustassa Otavalankadun ja Tuomiokirkonkadun risteyksessä. Rakennuksen on suunnitellut Bertel Strömmer, ja talon valmistumisvuosi on 1925.

Rakennuksesta on löytynyt sädesientä, minkä vuoksi purkulupa on myönnetty.

Otavalankatu 8:n tontilla on parhaillaan vireillä asemakaavan muutos. Sen hakijana on Asunto Oy Otavallanhovi. Yhtiön toiveena on, että vanha rakennus voitaisiin korvata uudisrakennuksella. Lisäksi toiveena on alueen rakennusoikeuden lisääminen.

Pirkanmaan maakuntamuseo on toivonut omassa lausunnossaan, että rakennus kunnostettaisiin kokonaan tai osittain. Maakuntamuseo edustaa Pirkanmaalla Museovirastoa.

Maakuntamuseon mukaan rakennus sijoittuu kaupunkikuvallisesti tärkeään paikkaan. Rakennuksen arkkitehtoniset ominaispiirteet ja keskeiset arvot perustuvat klassisismin muotokieleen, joka on säilynyt erinomaisen hienosti katujulkisivuissa. Myös porrashuoneet ovat säilyttäneet alkuperäiset piirteensä, lausunnossa todetaan.

Maakuntamuseon mielestä Otavallanhovi edustaa Kyttälän alueen 1950- ja 1960-luvuilla toteutetusta kaupunkiuudistuksesta selvinneiden, 1900-luvun alkupuolen kivirakennusten harvinaiseksi käynyttä joukkoa. Rakennuksen kaupunkikuvallista asemaa korostaa sen sijainti vanhan asemakaavan mukaisesti katujen risteyksessä.

Nämäkin talot ovat Bertel Strömmerin käsialaa

Napparintalo

Pyynikin urheilukenttä ja katsomo (yhdessä Eetu Murroksen kanssa)

Rauhaniemen kansankylpylä

Taidekeskus Mältinranta (yhdessä Eetu Murroksen kanssa)

Kaupin sairaala

Hotelli Tammer

Tuulensuu

Tempontalo

linja-autoasema (yhdessä Jaakko Laaksovirran kanssa)

Tammerkosken keskiputouksen voimala

Kulkutautisairaala

Strömmerin suunnittelemia taloja ovat myös monet Pyynikinrinteen ja Pirkankadun talot.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut