Satakunnankadun ruuhkat vähenivät – Ongelma ratkesi tietokoneella!

Tältä Satakunnankadun liikenne näytti keskiviikkona 18.1.2017 kello 16. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Oliko Hämeenkadun itäpään avaaminen henkilöautoille sittenkin hätiköity päätös? Satakunnankadun ruuhkat ovat jo vähentyneet, sillä alueen liikennevaloja säätelevää ohjemaa on ohjelmoitu uudelleen useampaan kertaan.

Kaupunkiympäristön kehittämisyksikössä työskentelevä projektipäällikkö Mika Kulmala kertoo, että Satakunnankadun alueen liikennevaloja ohjataan adaptiivisella liikennevalo-ohjausjärjestelmällä, jonka nimi on ImFlow.

– Ohjelman mallipohjaa on muutettu sen jälkeen, kun liikenne alkoi tasaantua tunnelin avaamisen jälkeen, Kulmala kertoo.

Vihreiden osuutta on lisätty muun muassa niille, jotka kääntyvät Lapintieltä Satakunnankadulle. Iltapäiväruuhkan aikaan Lapintieltä Satakunnankadulle kääntyvien vihreiden osuutta on lisätty 10 prosentista 30 prosenttiin. Tällä hetkellä Lapintieltä pääsee kääntymään Satakunnankadulle varsin liukkaasti, eikä Lapintielle synny pitkää autojonoa niin kuin tunnelin avaamispäivänä.

Liikenne ei puuroudu myöskään Satakunnankadulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut