Kahtia ja varastoon? – Legendaarinen yöpalapaikka on jäämässä kodittomaksi

RAKENTAMINEN Keskustan legendaarinen yöruokapaikka laitetaan todennäköisesti kahtia ja viedään ainakin väliaikisesti varastoon.

Tampereen asematunnelin edustan Rautagrilli on jäämässä kodittomaksi.

Kaupungilla ei ole tällä hetkellä tiedossa uutta sijoitusta klassiselle yöpalapaikalle, kun se joututaan siirtämään pois asematunnelissa kesäkuussa alkavien ratikkatöiden tieltä.

– Väliaikaista sijoituspaikkaa etsitään suunnittelun edetessä. Jos tällaista ei löydy, kioski varastoidaan odottamaan sijoituspaikan selviämistä, kertoo Tampereen kaupungin kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Rautagrillistä on tilattu siirtosuunnitelma ja rakennushistoriallinen kohdeinventointi.

Tampereen keskushankkeen hankepäällikkö Veikko Vänskä pitää todennäköisenä, että grillirakennus siirtyy ainakin väliaikaisesti varastoon.

Kaupunki halusi siirtää Rautagrillin rautatieaseman eteen, mutta VR:ltä ei ole saatu lupaa siirtoon.

– Nyt näyttää aika todennäköiseltä, että grilli varastoidaan, kunnes asemakeskuksen suunnitelmat menevät eteenpäin.

Rautagrillille kaavailtiin paikkaa myös kadun toiselta puolelta Posteljooninpuistosta. Suunnitelman torpedoi se, että paikalle tulee asematunnelin hulevesiallas.

Rautagrillin siirron aikataulukin on vielä auki. Alunperin ratikkatyöt asematunnelissa piti aloittaa jo maaliskuussa, mutta töiden alku siirrettiin ruuhkien helpottamiseksi vasta kesäkuulle.

Vänskän mukaan siirtosuunnitelman tärkein anti on se, miten rakennuksen siirto teknisesti onnistuu. Maan päällä oleva grillirakennus ja sen alla oleva kellari ovat yhtä rakennetta.

– Siirtäminen yhtenä osana ei onnistu, joten se pitää katkaista ennen siirtoa.

Ennen siirtoa kioskista teetetään haitta-ainekartoitus. Viinikan rullakioskista tehdyn selvityksen yhteydessä sen rakenteista löytyi asbestia, arseenia, sinkkiä ja lyijyä ongelmajätteen raja-arvot ylittäviä määriä.

Rakennushistorialliseen kohdeinventointiin kuuluu se, että Rautagrilli ja sen yksityiskohdat nykyisessä paikassaan kuvataan huolellisesti ja kaikki alkuperäissuunnitelmat kerätään talteen.

Rautagrillin lisäksi Tampereen kaupungin ainoa paikallaan oleva perinteinen lankarullakioski löytyy Viinikasta. Kioskille ehdittiin jo hakea purkulupaa, mutta nyt sille on tarkoitus muodostaa kaavamuutoksella oma tontti. Nekalan lankarullakioski purettiin viime vuonna.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut