66-vuotias manserokkari julkaisee levyn mustana

MUSIIKKI Manserockin toteemi palaa vinyylin levyllä, jolla soittaa jo pojantytärkin.

Moog Konttinen julkaisee soololevyn, kun bändihankkeet ovat telakalla. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Mitä 66-vuotias ikirokkari tekee, kun hänellä ei ole bändiä?

Vastaus: soololevyn.

Näin asian voi tiivistää ainakin Manserockin eteen jo vuosikymmenten päivätyön tehneen Moog Konttisen kohdalla.

Konttisen soololevy Musta levy eli kadonneen levyn paluu sisältää 13 raitaa.

– Mukana on myös vanhoja biisejä, jotka ovat aikoinaan jääneet levyttämättä, kuten esimerkiksi Chuck Berryn Roll Over Beethovenista tehty Barokki Beethoven Kun levyjen myynti on vähentynyt, niin käännösbiisien levytysoikeuksia saa aiempaa helpommin.

Myös levyn nimi on lainattu. Vuonna 1992 Moogetmoogsin kanssa ilmestynyt Kadonnut levy oli Konttisen viimeinen vinyylinä ilmestynyt. Nyt vinyyli tekee paluun, sillä Musta levy ilmestyy vinyyliversiona vielä kevään aikana.

– Vinyylin valmistumista joutui odottamaan puoli vuotta, joten cd tuli ulos ensin. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon perinteinen formaatti myy, kertoo levyn itse tuottanut Konttinen.

Ennen kaikkea Kontran solistina muistettavan Konttisen bändihistoriasta löytyvät myös muun muassa Virtanen, Kontravirtanen, Moogetmoogs ja Kylmä rinki. Viimeinen aktiivisimmin kiertänyt kokoonpano Moog In Bändi julkaisi jäähyväislevynsä loppukesällä.

– En tiedä, jaksaako enää tällä iällä bändiä live-keikkoja varten kootakaan. Ne on jo nähty. Soololevyllä soittavilla pojilla on muita bändejä, joten he eivät aina ehtisikään.

Soololevyllä Konttisen kanssa soittavat Jukka Viitasaari, Tommi Kekoni, Juuso Nordlund ja Paavo Salo

Sellossa ja taustalaulajana kuullaan myös 13-vuotias pojantytär Aurora Konttinen Seuraava Konttinen Manserockin lipunkantajana?

– Voi olla. Poika ja pojanpoika eivät ole soittamisesta innostuneet. Eikä ukki haluaa ketään pakottaakaan.

Konttinen pokkasi vuonna 2014 huomionosoituksena pitkästä urastaan kaikkien aikojen ensimmäisen Tamperelainen Musa -erikoispalkinnon. Palkinnon jakavat Kaupunkilehti Tamperelainen ja Radio Musa.

Perusteluissa korostettiin musiikkisaavutusten lisäksi myös Konttisen panosta populaarikulttuurin ja Tampereen historian tallentamisen eteen. Konttisen kolmeosaiseksi suunniteltu omaelämäkerta on yli 1 500 sivun jälkeen edennyt neljänteen osaan.

– Neljäs osa oli pakko tehdä, kun kolmessa osassa pääsin vasta vuoteen 1985. Sen jälkeen olen suunnitellut omaelämäkerran tulevaisuuteen sijoittuvaa viidettä osaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut