Miksi Tohlopin luistelurata ei ole saanut tukea kaupungilta?

LIIKUNTA Tuukka Tuominen teki Tohloppijärvelle luisteluradan, joka on kaikkien käytössä. Jutun lopusta löytyy tietoa siitä, miksi kaupunki ei ole tukenut hanketta.

– Olin vähän laiska lähtemään pitemmälle luistelemaan. Olen asunut näissä maisemissa koko ikäni.

Tässä syy, miksi tamperelainen Tuukka Tuominen teki Tohloppijärven jäälle 3,2 kilometriä pitkän luisteluradan. Hän pitää rataa kunnossa kaikille luistelijoille omalla kustannuksellaan. Luistelijoilla on mahdollisuus tukea radan ylläpitoa bensapossu-keräyksellä.

Rata on saanut suuren suosion Tampereella. Syitä on monia: järven lähistöllä ei ole pysäköintiongelmia, lähtöpaikkoja on neljä, pienelle järvelle ei käy tuuli juuri koskaan ja luistelurata on hyvin hoidettu.

Viime vuonna luistelijat harmittelivat penkkien puutetta, mutta nyt sekin ongelma on korjattu.

– Tein sinne penkit. Ne näyttävät olevan kovassa käytössä.

Tohloppijärven jäällä luistelee väkeä sekä tavallisilla että retkiluistimilla. Tuominen arvioi, että noin 40 prosenttia luistelee tavallisilla luistimilla.

Tuomisen ei tarvitse pohtia parin seuraavan kuukauden aikana, mitä hän tekee vapaa-ajallaan. Kaikki aika menee jäällä joko auraamisen tai jään kunnostamisen parissa. Esimerkiksi viime viikolla Tuominen muurasi railoja umpeen märällä lumella. Siihen meni pari iltaa. Radan auraamiseen menee keskimäärin puolitoista tuntia per kerta.

Viime vuonna Tuominen kairasi jäähän 500–600 reikää, jotta jäälle noussut vesi valui takasin järveen ja jää pysyi pitkään hyvänä.

Tämä on toinen vuosi, kun Tuominen pitää huolta itse tekemästään luisteluradasta.

–Pidän rataa auki tänä talvena niin kauan, kun selviän kohtuullisella työmäärällä.

Lisätietoja Tohlopin luisteluradasta löytyy Facebookista: Tohlopin luistelurata

Avajaistapahtuma lauantaina!

Tohlopin luisteluradan viralliset avajaiset järjestetään lauantaina 28. tammikuuta kello 11–13.

Kello 11.15 esiintyvät Pikku Kakkosesta tutut Nalle ja Veera.

Esillä Tampereen VPK:n hälytysajoneuvo ja Tampereen Vera:n monitoimikuorma-auto (molemmat hälytysvarauksella)

Tohlopin kalastus- ja suojeluyhdistys ToKaSu esittelee toimintaansa. Paikalla on myös mönkijöiden ja kuormaajien esittelyä.

Tilaisuudessa nähdään Kanada-malja, joka on Tapparan hallussa.

Avajaiset pidetään Nahkatehtaankadun ja Epilänkadun risteyksessä olevalla kentällä Nahkatehtaankatu 12:ssa. Kenttä sijaitsee luisteluradan lähellä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut