Hämpin jättiruukut kiikutettiin varastoon – Näin paljon yksi ruukku maksoi!

RUUKUT Kukkaruukut piti alun perin laittaa Hatanpään valtatielle. Nyt ne ovat infran varastossa.

Tampereen kaupungilla on ruukkuongelma. Infran varastoon on kiikutettu Hämeenkadun jättiläiskukkaruukut, joista jokainen on maksanut 6 000 euroa kappaleelta.

Ruukut odottavat varastolla sisältöineen päivineen uudelleensijoituspaikkaa.

Punaisista kukkaruukuista tuli hyvin nopeasti Hämeenkadun itäpään elävöityksen symboleita. Niitä alettiin nimittää Anna-Kaisan kukkaruukuiksi, sillä pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) käytti otto-oikeutta, jotta elävöityskokeilu saatiin polkaistua käyntiin.

Harva kuitenkaan tietää, ettei kukkaruukkuja ostettu varta vasten Hämeenkadulle, vaan ne olivat siellä vain lainassa.

Rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemi kertoo, että ruukut oli tarkoitus sijoittaa Hatanpään valtatien varteen Koskikeskuksen viereen.

– Koskikeskuksen vieressä oli aiemmin puurivistö, mutta sitä täytyi siirtää, sillä valtatielle rakennettiin uusi pyörätie. Puurivistö päätettiin korvata ruukuilla, Tevaniemi kertoo.

Ruukut eivät kuitenkaan ehtineet Hatanpään valtatielle, sillä ne päätettiin lainata Hämeenkadulle.

Koskikeskuksen vieressä pitäisi olla kahdeksan jättikukkaruukkua, ainakin jos katupiirustusta on uskominen. Ruukuille on merkitty piirustukseen tarkat paikat.

Tällä hetkellä Koskarin luona on vain kaksi punaista jättiruukkua. Ne tuotiin Koskikeskuksen pääoville kesällä, jotta taksit eivät pääse enää ajamaan pääoville. Muut ruukut odottavat infran varastolla, eikä kukaan tunnu tietävän, mihin ne ovat seuraavaksi menossa.

Apulaispormestari Pekka Salmi (sd) väläytti pari viikkoa sitten, että kukkaruukkuja voi hyödyntää myös Tuomiokirkonkadulla sitten, kun katu muutetaan kävelykaduksi.

Entä miksi jättikukkaruukut ovat juuri punaisia?

– Ruukuissa ei ollut suurta värivalikoimaa. Muistaakseni valikoimassa oli harmaitakin ruukkuja. Hatanpään valtatie on varsin kivivoittoista aluetta, joten punaisten ruukkujen ajateltiin piristävän katukuvaa, Tevaniemi kertoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut