Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pelimuseossa kävijäryntäys! – Näin paljon museossa on jo käynyt väkeä

PELIT Museo on ollut auki vajaan kuukauden. Pelien suuri määrä saa kiitosta.

Pelimuseo on vastannut odotuksiin. Pelimuseossa on käynyt vajaassa kuukaudessa yli 10 000 vierasta. Vapriikin tutkija Outi Penninkangas kertoo, että eniten väkeä on käynyt viikonloppuisin.

– Silloin kävijöitä on ollut noin 500–700 per päivä.

Alue ei ole silti ruuhkautunut kiireisimpinäkään päivinä. Syy on se, että Pelimuseossa voi pelata 60:tä eri peliä.

– Ihmiset liikkuvat koko alueella ja kokeilevat kaikkea, siksi pelien kohdalle ei ole muodostunut pitkiä jonoja.

Penninkankaan mukaan suosituin paikka on pelihalli ja siellä erityisesti flipperi Twilight Zone. Peli on vuodelta 1993. Pelimuseon nettisivuilla kerrotaan, että Twilight Zone on valittu useissa pelaajaäänestyksissä monipuolisimmaksi flipperiksi ja se edustaa flippereiden viimeistä ”kultakautta” ennen pitkää hiljaista vaihetta, joka päättyi vasta 2010-luvulla.

Viime viikolla pelimuseossa piipahtivat muiden muassa 17-vuotiaat Jarno Lähetkangas ja Juuso Pörhälä Akaasta.

– Museo on hienosti laitettu. Myös ajan hengen mukaisesti sisustetut huoneet ovat hienoja. Pelien paljous on yllättänyt meidät. Täällä on todella paljon pelejä, joita saa kokeilla. Moni peli on sellaisia, joita emme ole ennen edes nähneet. Olemme olleet täällä jo tunnin ja aiomme katsoa kaiken läpi, he totesivat.

Pelimuseossa piipahti viime viikolla myös tamperelainen Pentti Huhtinen tyttärensä Kanerva Kuulan kanssa. Kahdeksanvuotias Kanerva ei pelaa juuri lainkaan tietokone- tai konsolipelejä, mutta se ei estänyt museossa käymistä.

– Tämä on ihan kiva paikka, Kanerva totesi autopelin ääressä.

Huhtinen kertoi, että hänellä on käytössään Museokortti, jolla pääsee moneen suomalaiseen museoon. Kanervalla taas on käytössään Musti-museokerhon kortti.

– Museokortti madaltaa kynnystä tulla museoon. Käymme usein Vapriikissa ja tutustumme vain yhteen kokonaisuuteen. Tämä on niin iso paikka, ettei kaikkea voi kiertää kerralla läpi. Tämä on nyt kolmas kerta, kun käymme tänä vuonna Vapriikissa, Huhtinen kertoi.

Huhtista eivät tietokone- tai konsolipelit erityisesti kiinnosta.

– Pelaamme eniten lautapelejä. On kuitenkin hyvä tietää, millaisia nämä pelit ovat.

Suomen Pelimuseo avattiin Vapriikkiin 5. tammikuuta. Museo syntyi poikkeuksellisesti joukkorahoituksen turvin.

Pelimuseo sai joukkorahoituksella kasaan 86 000 euroa. Rahoittajia oli 1 120. Suurin yksittäinen joukkorahoituksen kautta tullut tukija oli 10 000 eurolla joukkorahoitukseen osallistunut Supercell.

Joukkorahoituksen lisäksi hanke sai rahoitusta Tampereen kaupungilta ja Avoin Tampere-ohjelmalta.