Ehdotus: "Säästetään Eteläpuisto, mutta puretaan kulkutautisairaala"

ETELÄPUISTO Kaupunginvaltuutettu Matti Höyssä (kok) säästäisi puiston tuleville sukupolville. Puiston sijaan hän luopuisi kulkutautisairaalasta.

Eteläpuistoon kajoaminen on kipeä asia alueen asukkaille. Eteläpuiston virkistysalueesta on lähtemässä iso pala pois, sillä tilalle on suunniteltu rakennuksia. Hämeenpuiston kulmassa sijaitseva höntsykenttä ja Nalkalantorin leikkipuisto on niin ikään kaavoitettu rakennusmaaksi.

Pirkanmaan ELY-keskus lausui asemakaavan luonnosvaiheessa, että nykyisiä puistoalueita menetetään 10 hehtaarin verran.

–ELY-keskuksen näkemyksen mukaan näin suuren osuuden ottamista rakennusmaaksi koko keskustan asukkaita palvelevista virkistysalueista ei voida pitää perusteltuna ratkaisuna, lausunnossa todetaan.

ELY-keskus muistutti myös siitä, että virkistysalueen määrä Tampereen keskisellä suuralueella on suhteessa asukaslukuun huomattavan alhainen.

ELY:n lausunnosta huolimatta virkistysalueen määrä ei näytä juuri lisääntyneen, kun luonnoksesta on tehty kaavaehdotus. Kaavaaehdotus oli esillä 31. tammikuuta asti.

Hanke on herättänyt suurta vastarintaa. Eteläpuiston rakentamista vastustaa muun muassa runoilija Kirsi Kunnas Sosiaalisessa mediassa leviää Kunnaksen ja hänen miehensä, kirjailija Jaakko Syrjän mietteitä puiston puolesta.

Rivit ovat jo alkaneet repeillä politiikassa. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja yhdyskuntalautakunnan jäsen Matti Höyssä ehdottaa, että Eteläpuisto säästetään tuleville sukupolville.

Puiston sijaan hän uhraisi vanhan kulkutautisairaalan.

–Se on päästetty erittäin huonoon kuntoon. Kulkutautisairaalan korjaaminen on varmasti hyvin kallista, eikä se ole taloudellisesti kannattavaa. Jos sen purkaisi, tilalle saisi rakennusoikeutta.

Höyssä toivoo, että Tampereella pohdittaisiin nyt, mikä on rakennetun ympäristön suhde puistoon.

–Puistollakin on arvoa. Minulle on sanottu, ettei Eteläpuistossa käy ihmisiä, mutta nyt kun katselen täällä ympärilleni, joka puolella näkyy ihmisiä.

Höyssän mielestä alueen suunnittelussa olisi kannattanut tiedustella sitäkin, onko yksityisillä maanomistajilla kiinnostusta täydennysrakentamiseen. Höyssän mielestä Tampereen Maa- ja Metsätaloa voisi korottaa. Myös vanhan TPO:n talon tilannetta olisi voinut kartoittaa.

Jos kaava vastustuksesta huolimatta etenee, kaava kannattaisi Höyssän mielestä hyväksyä palasina.

–Eteläpuiston kohtaloa ei tarvitse päättää vielä.

Vanhaa kulkutautisairaalaaesitetään suojeltavaksi kaavaehdotuksessa.Tampereen kaupunginvaltuutettu Matti Höyssä (kok) ehdottaa, että huonokuntoinen kulkutautisairaala puretaan ja sen tilalle kaavoitetaan täydennysrakentamista. Kulkutautisairaalan suojelemisen sijasta Höyssä suojelisi Eteläpuiston.

Matti Höyssä olisi ottanut kaavoitukseen mukaan myös yksityiset maanomistajat. Heiltä olisi voinut tiedustella halukkuuttatäydennysrakentamiseen. Höyssän mielestä Maa- ja Metsätaloa voisi korottaa.

Vanhan TPO:n talon paikalle voisi suunnitella uutta. Rakennus ei kuulu Eteläpuiston kaavaan. Etualalla näkyvä leikkipuisto on kaava-alueella ja sen paikalle on suunniteltu täydennysrakentamista.

Eteläpuisto on suosittu virkistyspaikka.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut