Näin Terhi Kiemunki paljastui mustamaalausjutun äidiksi – "Ylireagointia väittää kostoksi"

MEDIA Kiista MV-lehden päätoimittajan kanssa paljasti Terhi Kiemungin yhteyden muun muassa Tamperelaisesta kirjoitettuun nimettömään mustamaalauskirjoitukseen.

Terhi Kiemungin yhteys toukokuussa julkaistuun mustamaalausjuttuun paljastui Ilja Janitskinin julkistamasta sähköpostiviestistä. -

Petteri Mäkinen

Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja, varavaltuutettu ja eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki myöntää kirjoittaneensa MV-lehdessä nimettömänä julkaistun mustamaalausjutun, jossa muun esitetään rankkoja syytöksiä muun muassa Tamperelaisen uutistoiminnasta.

Kirjoituksessa vihjaillaan muun muassa Tamperelaisen toimittajan yhteydestä Soldiers of Odinin kerhotiloihin viime keväänä tehtyyn iskuun.

Kiemunki kertoi asiasta tiistaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

– Kyseiset jutut ovat siis minun kirjoittamiani, kiitos MV-lehdelle niiden julkaisemisesta, kiittelee Kiemunki tiistaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessään.

Kirjoituksen taustavoiman henkilöllisyys tuli tosin julki jo edellisenä päivänä, kun MV-lehden päätoimittaja Ilja Janitskinjulkaisi nettilehtensä ja Kiemungin välistä sähköpostinvaihtoa Janitskin oli suivaantunut STT:n jutusta, jonka mukaan Kiemunki ilmoitti, ettei ”kannata julkaisua millään tavalla”. Janitskin kertoi myös, että Kiemunki on ”lähettänyt kymmeniä kirjoituksia julkaistavaksi”.

STT uutisoi maanantaina, että Kiemunki on jäsenenä Facebookin suljetussa MV-ryhmässä, jonka kommenttiketjussa on haaveiltu muun muassa poliittisista murhista ja pakolaisten kuolemista.

– Ilja Janitskinin kommentti kuvankaappauksineen liittyy kommentteihin, joita en missään ole kieltänytkään kirjoittaneeni. Uutisoinnista on tarkoituksellisesti tai tahattomasti saada kuvan, että kyse on MV-lehdestä. Minä olen kuitenkin vastannut ainoastaan kysymyksiin tämä suljetun fb-ryhmän kirjoituksista. Olen lähettänyt lehden julkaistavaksi yhteensä kaksi juttua, korjaili Kiemunki tiistain Facebook-päivityksessään.

Kiemungin mainitsemat jutut ovat otsikoiltaan ”Turvapaikanhakijoiden ryhmäkotibisnes kukoistaa” ja ”Vasemmisto-anarkistimafia jahtaa Terhi Kiemunkia – valtamedian tuella”.

Jutut julkaistiin netissä ilmestyvässä MV-lehdessä maaliskuussa ja toukokuun lopussa. Ryhmäkotijuttu on merkitty Terhi Kiemungin kirjoittamaksi ja Kiemungin ajojahtia koskevan jutun kirjoittajaksi on merkitty T2/MV.

Ajojahtijutussa Kiemunki toivoo, että ”päättäjät puuttuisivat täysin hallitsemattomaan äärivasemmiston toimintaan”.

Tekstissä esitetään rankkoja vihjauksia myös Tamperelaisen toiminnasta.

Kiemungin kirjoittamakseen ilmoittamassa MV-lehden jutussa kerhohuoneiskun taustavoimaksi arvellaan asiasta kirjoittanutta Tamperelaisen toimittajaa. Jutussa spekuloidaan myös toimittajan yhteydellä helsinkiläisen ravintola Kaisaniemen saamiin Facebook-uhkauksiin liittyen ravintolan tiloissa järjestettyyn maahanmuuttokriittiseen tapahtumaan. Mitään pitäviä näyttöjä kummastakaan asiasta ei esitetä.

Tamperelainen oli aiemmin jutun julkaisuviikolla kirjoittanut Soldiers of Odinin kerhohuoneelle tehdyistä töhrimisiskusta Tamperelainen uutisoi myös, että Kiemungin poika on johtotehtävissä Tampereen Soldiers of Odinissa

Janitskinin julkaisemassa sähköpostiviestissä Kiemunki lähettää jutun yhteydessä julkaistuja kuvakaappauksia.

– Terve. Ilja sanoi eilen, että sinä julkaiset tämän. Tekemistä siinä on vielä linkkien kohdistamisessa ym. viilausta. Numeroidut kuvat ovat liitteenä. Otsikointeja ihan vapaasti! kirjoitetaan Terhi Kiemungin sähköpostiosoitteesta lähetetyssä viestissä.

Lisäksi viestissä tarjotaan mahdollisuutta Kiemungin pojan haastatteluun ja kehotetaan käyttämään Kiemungin omaa kuvaa jutun yhteydessä.

Ilja Janitskinia epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista. Epäilyt kytkeytyvät MV-lehteen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut