Hätämajoituksen ex-työntekijä: "Vahingonkorvaushakemus on kusetusta"

Raine Kallio

Marjo Rämö

–Täyttä kusetusta!

Tätä mieltä on Raine Kallio Pirkanmaan Suojakoti ry:n vahingonkorvausvaatimuksesta. Yhdistys vaatii Tampereen kaupunkia korvaamaan vahinkoja, joita se väittää turvapaikanhakijoiden tekemiksi. Pirkanmaan Suojakoti ry järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Raine Kallio oli Pirkanmaan Suojakodissa turvapaikanhakijoiden ohjaajana 19.10.2015-31.5.2016 eli siihen asti, kun hätämajoitustoiminta loppui tiloissa. Kallio ei tunnista niitä vahinkoja, joita vahingonkorvausvaatimuksessa luetellaan. Hakemuksessa kerrotaan muun muassa sellaisesta vesivahingosta, että viemäri olisi tukittu ja vettä olisi valunut alakertaan.

–En ole nähnyt enkä kuullut mitään sellaista, mutta sen tiedän, että rakennuksessa oli kosteusvaurioita jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

Kallion mukaan liedet, kylmiöt ja astianpesukone olivat vanhoja ja huonossa kunnossa jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

–Suurin osa sohvista oli saatu ilmaiseksi lahjoituksina. Onhan se ihan päivänselvää, että kankaat likaantuvat, sillä tiloissa oli paljon lapsia. Kun hätämajoitustoiminta loppui, tilat jäivät melko hyvään kuntoon, kun ottaa huomioon sen, miten paljon ihmisiä sielläoli asunut. Toki siellä näkyi elämisen jälkiä, mutta ei mitään tuollaista, mitä vahingonkorvausvaatimuksessa kuvaillaan.

Kallio muistuttaa, että yhdistyksen rivitaloissaon asunut turvapaikanhakijoiden lisäksi kantasuomalaisia.

–Asunnot olivat suomalaisten jäljiltä todella huonossa kunnossa.

Kallio on erittäin tyrmistynyt siitä, että yhdistys vierittää syyn turvapaikanhakijoiden niskaan ja yrittää rahastaa kaupunkia. Kallion mukaan hänellä on ollut tähän asti hyvät välit yhdistykseen.

–Vaikka turvapaikanhakijoista oltaisiin mitä mieltä tahansa, niin epärehellisyyttä en hyväksy. On epäoikeudenmukaista ja väärin, että ihmisistä maalaillaan virheellistä kuvaa tällä tavalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut