Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Noi naapurit tarvitsee vähän enemmän apua kuin minä" – Syyte: Tamperelaismies houkutteli perättömällä pommi-ilmoituksella useampia poliisipartioita kotiinsa, nyt syyttäjä vaatii vankeustuomiota

Syyttäjä Antti Virtanen vaatii tamperelaismiehelle vähintään neljän kuukauden mittaista vankeustuomiota rangaistukseksi tapahtumista, jotka ajoittuvat Tampereelle ja heinäkuuhun 2019.

Tuolloin mies teki hätäkeskukseen fiktiivisen ilmoituksen pommista. Hän kertoi soitossaan hätäkeskukseen että hänellä on ollut räjähdysainetta, kuusi pötköä dynamiittia ja katkaistu haulikko ladattuna ja ilmoittanut, että "Musta vähän tuntuu että noi naapurit tarvii vähän enemmän apua kuin minä".

Paikalle on pian asiaa selvittämään tullut neljä poliisipartiota, joille mies on kertonut, että asunnossa on ollut kolmas henkilö. joka on poistunut ennen poliisin saapumista yllään dynamiitilla varustettu räjähdevyö ja katkaistu, ladattu haulikko.

Miehen tekemän perättömän hätäilmoituksen seurauksena neljältä partiolta on kulunut työaikaa tapahtuneeseen 10 tuntia ja 34 minuuttia.

Samassa rikoskäsittelyssä on syytteessä nainen, jolle vaaditaan rangaistusta avunannosta perättömään ilmiantoon. Hän on osaltaan kertonut poliisille samaa tarinaa kuin syytteessä oleva mieskin. Naiselle vaaditaan vähintään 50 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.