Ilmari Nurminen: Työeläkkeitä ei saa pantata pyhien yli

SDP:n eduskuntaryhmän tamperelainen varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen vaatii työeläkeyhtiöiltä perusteita sille, että toukokuun työeläkkeet maksetaan vasta pyhien jälkeen eli 4. toukokuuta.

Nurminen kertoo asiasta lähettämässään tiedotteessa.

Nurmisen mielestä on kohtuutonta, että pienituloiset työväen sankarit joutuvat kituuttamaan vähillä rahoilla tai rahattomina työväen oman juhlan eli vapun yli.

– Ei voi olla oikein, että eläkeläiset joutuvat sinnittelemään pyhäpäivien yli vain siksi, että eläkeyhtiöt voivat makuuttaa eläkeläisten rahoja kassaholveissaan, Nurminen katsoo.

Nurmisen mielestä eläkkeiden maksatuksessa tulisi noudattaa samaa periaatetta kuin palkansaajillakin eli jos palkkapäivä osuu viikonlopulle tai muulle pyhäpäivälle, eläke maksetaan edeltävänä arkipäivänä.

Eläkelaitokset maksavat työeläkkeet kuukauden ensimmäisenä päivänä. Kunta-alalla maksupäivä on kuukauden 3. päivä, mutta jos se osuu pyhäpäivälle, eläke maksetaan pääsääntöisesti edeltävänä arkipäivänä.

Sama koskee valtion eläkkeitä, joiden maksupäivä on kuukauden 20. päivä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut