"Ulkomaalaisia elokuvia on helpompi katsella" – Näin laittaa TV-poliisit nippuun 44 vuoden työuran tehnyt rikosylikomisario

Sisä-Suomen poliisista eläkkeelle toukokuun lopulla jäävä pitkän linjan rikosylikomisario Ilkka Laasanen analysoi yli neljän vuosikymmenen kokemuksella television fiktiivisiä kollegoitaan.

Beckit, Wallanderit ja Varekset siinä missä Sorjoset ja Karpitkin ovat suosittua ajanvietemateriaalia, ja kaikki niistä esittelevät poliiseja työssään.

– Beckistä tulee ensimmäisenä mieleen sellainen, että heillä on iso poliisilaitos, mutta kuitenkin vain yksi juttu kerrallaan työn alla, Laasanen pohtii.

Beckeissä nähdään usein myös tilanteita, joissa päällystöön kuuluva poliisi lähtee itsekseen tai korkeintaan kollegan kanssa ratkomaan potentiaalista kiinniottotilannetta, jossa hengenlähtö on helposti lähellä mikäli tilanne menee pieleen.

– Kyllä poliisi lähtee tuollaisiin tilanteisiin vähän isommalla porukalla, Laasanen naurahtaa.

Kaikesta huolimatta väistyvä rikosylikomisario viihtyy kuitenkin paremmin ulkomaalaisten tuotantojen parissa.

– Niissä on kuitenkin vieraampaa ympäristöä ja maisemaa. Kotimaisen tuotannon osalta maisema ja ympäristö on aina tuttu, ja se laukaisee vähän sellaisen reaktion että kaikesta alkaa katsoa, että nyt tuo ja tuo asia ei ole ihan realistinen. Ulkomaalaisia elokuvia on helpompi katsella, Laasanen vertaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut