Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita törkeitä huumausainerikoksia – Syyttäjä vaatii entiselle jalkapalloilijalle seitsemän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta

Aluesyyttäjä Pasi Vainio vaatii vähintään seitsemän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta 1990-luvulla syntyneelle tamperelaiselle miehelle rikoskokonaisuudesta, johon lukeutuu useampia törkeitä huumausainerikoksia. Miehellä on pitkä entisyys vastaavanlaisesta rikollisuudesta, ja hänellä on useampi huumausainerikoksista langetettu tuomio.

Miehellä on taustaa jalkapallon maailmasta pelaajana. Korkeimmillaan hän on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Mies ei ole pelannut aktiiviurallaan tamperelaisissa tai pirkanmaalaisissa joukkueissa.

Samassa asiakokonaisuudessa syyttäjä vaatii vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta miehelle, joka on myös aiemmin ollut syytettynä vastaavanlaisissa asiakokonaisuuksissa. Miehet ovat toisilleen tuttuja pidemmältä aikaa.

Ex-jalkapalloilija on kesän 2018 aikana hankkinut useampaan kertaan amfetamiinia kontaktiltaan Helsingistä. Helsinkiläinen kontakti on kertonut asiasta omissa kuulusteluissaan. Yhteisesti syytetyt ovat operoineet elokuussa 2018, jolloin ex-jalkapalloilija on hakenut jälleen amfetamiinia Helsingistä ja palannut sitten takaisin Tampereelle. Sitten syytetyt ovat varanneet hotellihuoneen Tampereelta, ja siellä jatkaneet saatua amfetamiinia niin, että siitä on tullut enemmän myytävää – tarkalleen ottaen 1,2 kilosta huumeita on saatu jatkettua ainetta niin, että myytävää ainetta on ollut lopulta 1,4 kiloa.

Poliisi on päässyt toiminnan jäljille viimeistään alkusyksystä 2018, jolloin ex-palloilija on kärähtänyt rattijuopumuksesta Lempäälässä. Hänellä on ajon jälkeen ollut veressään oksikodonia, amfetamiinia, alpratsolaamia, klonatsepaamia ja diatsepaamia. Tästä seuranneissa kuulusteluissa vyyhti on alkanut hiljalleen purkautua. Haastehakemuksesta selviää, että mies on ollut vangittuna elokuun lopusta lokakuun alkuun.

Tämäkään ei ole miestä vielä pysäyttänyt. Mies on kesän 2019 aikana hankkinut 50 gramman erissä yhteensä 300 grammaa amfetamiinia, josta hän on jatkamalla saanut 900 grammaa myyntitarkoitukseen. Mies on myynyt sanotun 900 grammaa kesän aikana pienemmissä erissä 15 euron grammahintaan.

Samana kesänä mies on lisäksi hankkinut kokaiinia ainakin noin 30 grammaa käyttäen osan itse ja antanut kokaiinia vastikkeetta tuntemattomiksi jääneille henkilöille.

Mies on tunnustanut menettelynsä tapauksen esitutkinnassa.