IS:n tiedot – Poikkeusolot jatkuvat Suomessa vappuviikon jälkeenkin suurella todennäköisyydellä

Suomen hallitus on tamperelaisen pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla luvannut merkittäviä koronarajoituksia koskevia päätöksiä vappuviikolla sekä heti vappuviikon jälkeen 3. toukokuuta.

Puntarissa on esimerkiksi se, avataanko ravintoloita jossain vaiheessa ja miten käy koululaisten opetusten kevään osalta.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan ei näytä todennäköiseltä ainakaan se, että hallitus julistaisi poikkeusolot päättyneeksi. Paljon on laskettu valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäen johtaman valmisteluryhmän analyysien varaan.

Hallituslähteistä arvioidaan lehdelle, että joitakin valmiuslain pykäliä saattaa olla edelleen tarve käyttää ainakin toukokuun ajan. Käsittelyssä tulevat tässä tapauksessa olemaan ainakin kysymykset terveydenhuolto- ja pelastusalan henkilöstön työaikajärjestelyistä, hoitoalan työvelvollisuudesta, lääkkeiden myynnin rajoittamisesta ja kuntien oikeudesta luopua kiireettömästä hoidosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut