Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raitiotien katusuunnitelmia hyväksyttiin Lentävänniemen suuntaan

Lentävänniemeen suunniteltuun Tampereen raitiotien läntiseen päätepysäkkiin liittyvien katujen suunnitelmat hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 28.4.2020. Täytäntöönpano edellyttää, että valtuusto on tehnyt päätöksen raitiotien 2B Santalahti–Lentävänniemi-osuuden rakentamisesta.

Suunnitelma-alueet rajautuvat lännessä Kehyskatuun ja idässä Halkoniemenkatuun sekä Pyhällönpuistoon. Raitiotie sijoittuu Lielahdenkadulla kadun keskialueelle Kehyskadun kiertoliittymästä lähtien, kääntyy Halkoniemenkadulle ja jatkuu aina Pyhällönpuistoon saakka.

Raitiotie on Lielahdenkadulla ajoratojen välissä nurmetetulla keskikaistalla. Lielahdenkadun ja Halkoniemenkadun liittymän läpi raitiotie kulkee kadun keskialueella. Halkoniemenkadulla raitiotie on myös tulossa kadun keskialueelle erilliselle ajoneuvoliikenteestä erotetulle rata-alueelle.

Lentävänniemen alueelle sijoittuu kaksi raitiotiepysäkkiä. Lielahdenkadulla Lentävänniemenkadun liittymän itäpuolella raitiotiepysäkki on suunniteltu reunalaitureilla ja molemmille kulkusuunnille on oma pysäkkilaituri.

Toinen on raitiotielinjan päätepysäkki Pyhällönpuistossa. Raitiotien päätepysäkki on suunniteltu keskilaiturilla, eli matkustajat jäävät pois sekä nousevat kyytiin samalta pysäkkilaiturilta. Pyöräpysäköintipaikat ja kuljettajien sosiaalitilat sijoittuvat Pyhällönpuistoon raitiotiepysäkin länsipuolelle.

Pysäkkialueen jälkeen on Pyynikintori–Lentävänniemi -rataosuuden päättymiskohta, jolla muutetaan raitiotievaunujen ajosuuntaa.

Lentävänniemen alueen suunnitelmien kokonaiskustannusarvio on 11,4 miljoonaa euroa, joka sisältää raitiotien päällysrakenteen, tekniset järjestelmät, raitiotien vaatimat johtosiirrot, sähkörakentamisen, raitiotien vaatimat välittömät muutokset katu- ja maarakentamiseen sekä työnaikaiset liikennejärjestelyt.

Kustannusarvio sisältää myös muut kuin raitiotiehen liittyvät katu- ja maarakentamisen kustannukset, kuten Lielahdenkadun varren puuistutukset. Kustannukset sekä niiden jako tarkentuvat elokuuhun 2020 mennessä.