Tamperelainen Esa Tontti on omaehtoisuuden asialla – "Musiikki edellä, mutta myös liiketoimintaa"

Esa Tontin johtaman Alt Agencyn juuret ulottuvat 15 vuoden taakse. GAEA Oy:n ja Exogenic Music Groupin jälkeen muodostui yhtiö, joka tarjoaa elävää musiikkia laajasti ja laadukkaasti.

Maustetyttöjen, Antti Aution, Circlen, Litku Klemetin sekä noin 80 muun bändin ja artistin ohjelmatoimisto lähti alun perin innostuksesta ja indiehengestä.

– Alt on varmasti monen silmissä indieyhtiö, vaikkei me siihen sen kummemmin pyritä. Indie- tai marginaalimusiikilla on tärkeä merkitys kulttuurikentän monipuolisuuden ylläpitämisessä, vaikka meidän suhteen suunta on myös vähän muuttumassa: moni Altin artisti on noussut marginaalista hyvinkin isoksi, Tontti pohtii.

Tontti sekä Alt Agencyn ykkösketjun ohjelmamyyjät Henri Tuunanen ja Jesse Jaksola pitävät yllä musiikkikulttuuria Tampereella ja koko Suomessa.

On valtakunnallisesti tärkeää, etteivät omistus ja tekeminen keskity pelkästään isoille, jopa monikansallisille ketjuille, joille omaehtoinen, uusi musiikki ei välttämättä aukea, eikä sen kaupallisia mahdollisuuksia osata tunnistaa.

– Mielestäni menemme musiikki edellä, mutta totta kai kyse on myös liiketoiminnasta, Tontti tiivistää.

Maustetytöt-yhtye on merkittävä löytö Alt Agencyn historiassa taloudellisessakin mielessä. Tein kai lottorivini väärin -single runsas vuosi aloitti duon matkan Suomen huipulle.

– Odotan paljon Maustetyttöjen vuodenvaihteessa ilmestyvää kakkosalbumia, joka sementoinee bändin yhdeksi Suomen suosituimmista nimistä. Menestys keikoilla ja levymyynnissä on ollut valtaisaa, Tontti hymyilee.

Leipätöiden lisäksi ohjelmatoimistojohtaja junailee ystävänsä Tomi Nordlundin kanssa Soit se silti -levy-yhtiötä.

– Se perustettiin yhtenä iltana vuonna 2016 Kalevan Huurupiilossa.

– Pidän sitä yhä ”hauskana harrastuksena”, mutta firma on kyllä kasvanut ja muutama artisti, kuten vaikka Antti Autio, on noussut lähelle Suomen kärkikaartia. Mitään suuria päämääriä ei ehkä ole, mutta koronavuonna 2020 julkaisemme kyllä paljon uutta musiikkia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut