Hönttä ja Toippari Tamperelaiseen

MEDIA Maailman ylivoimaisesti tunnetuimmat tampereenkiäliset ankkurit uutisoivat Tamperelaisen nettisivuilla ensi viikosta lähtien.

– Mortonki.

– Moro.

Näillä sanoilla on sopivaa aloittaa tämäkin uutinen.

Sisältönä on se, että maailman ylivoimaisesti tunnetuimmat tampereenkiäliset uutisankkurit Hönttä ja Toippari siirtyvät vahvistamaan Tamperelaisen toimitusta.

Höntän ja Toipparin Mortonki!-TV:n uutisvideo löytyy jatkossa joka keskiviikko Tamperelaisen nettisivuilta. Ensimmäinen lähetys nähdään ensi keskiviikkona eli 1. maaliskuuta.

– Tamperelainen on hyvä paikka tampereenkiälisille uutisille, tiivistää Toippari.

Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala toivottaa kokeneen kaksikon tervetulleeksi Tamperelaisen vahvuuteen.

– Hönttä ja Toippari ovat tamperelaisen uutistoiminnan eläviä legendoja. Heidän värväämisensä on osa Tamperelaisen 60-vuotisjuhlia.

Tampereen tunnetuimpien uutisankkurien ura on kestänyt jo yli 20 vuotta. Tampereenkiäliset uutiset alkoivat Radio 957:lla vuonna 1995. Silloinen Radio 957:n ohjelmapäällikkö Jari Niemelä ehdotti kaksikolle, että he alkaisivat lukemaan uutisia tampereenkiälellä radioon.

– Mietittiin kolme varttia. Päätettiin kirjoittaa omat, että saadaan paremmat, paljastaa Toippari vaatimattomasti.

Tosin Höntän ja Toipparin yhteinen historia on huomattavasti uutisankkuriutta pidempi. Kaksikko laskee tunteneensa toisensa lähes 50 vuotta. Jo 1970-luvulla Tampereen lyseossa eli Rellussa kohdannut kaksikko harrasti yhdessä sarjakuvia, 8-millisiä kaitafilmejä ja poikamaisia rientoja. Harva muistaa, että Tampereen 1970-luvun lopun punkskenessä tunnettiin yhtye nimeltä Hönttä, Toippari, Kassi & Ryyni.

– Kyllä se hyvin muistetaan. Se oli suosittu kokoonpano, korjaa Hönttä.

Radiossa Höntän ja Toipparin Tampereenkiälisiä uutisia kuullaan nykyisin Radio Sunin ja Funin taajuuksilla. Myös liikkuva kuva on tuttua. Ensimmäinen tv-esiintyminen tuli Tampereella pidetyssä Venla-gaalassa jo vuonna 1995.

– Minimalistinen ja asiallinen ilmaisu on kunniassa myös liikkuvassa kuvassa, linjaa Toippari.

Minimalistinen ja asiallinen ilmaisu on kunniassa myös liikkuvassa kuvassa.”

Vaikka Jarno Rantanen ei ole enää kaupunginjohtaja ja valtuuston on vallannut nuori polvi, on ankkurikaksikko pitänyt uutisverkkonsa vesillä.

– Uutiset ovat taatusti ajankohtaisia, vaikka asenne onkin 1970-luvulta, lupaa Hönttä.

– Makkarakolmio, Maito-Pirkka ja Viistokatu takaisin, lisää Toippari.

Tampereenkiälisissä uutisissa faktan ja fiktion rajan hahmottaminen on tunnetusti välillä katsojan vastuulla. Valeuutismediaa kaksikko kuitenkin kieltää edustavansa.

– Me ollaan erittäin tosissaan ja luemme vain oikeita uutisia. Meidän lähetyksissä vain Räikkösen edesottamuksille saa nauraa, kertoo ankkurikaksikko.

Hönttä ja Toippari Mortonki!-TV:n uutisissa Tamperelaisen nettisivuilla keskiviikkona 1. maaliskuuta alkaen.

Uutisankkurit

Hönttä: ”Amurin jätkä. Esiintyy julkisesti Tapparan takki päällä. Poikamies ja suorittavan työn tekijä. Rellun jälkeen ammattikouluun, jossa edellinen seurustelusuhde. Harrastaa pilkkiongintaa ja harrastejääkiekkoa. Kävi kerran Ruotsin-laivalla, muttei tykännyt.”

Toippari: ”Tammelan jätkä. Rellun jälkeen pari vuotta tekniikan opintoja oikeassa tekussa. Naimisissa, vaimoa kuultu vahingossa myös uutislähetyksissä. Omasta mielestään fiksu, muitten mielestä harvemmin. Osaavinaan kieliäkin. Tehnyt autoreissuja Eurooppaan. Harrastuksina vanhojen autojen ropaaminen ja moottoripyörällä ajelu.”

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut