Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja vaihtuu – Tässä väistyvän johtajan mietteitä keskustan kehittämisestä

YHDISTYS Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja vaihtaa työpaikkaa. Seuraaja valitaan pian.

Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja vaihtuu kuukauden päästä. Uuden toiminnanjohtajan rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

– Tehtävään tuli 14 hakemusta. Haastattelut pidetään ensi viikolla, ja valinta pyritään tekemään pikaisesti, yhdistyksen nykyinen toiminnanjohtaja Liina Kangas kertoo.

Kangas siirtyy huhtikuun alussa tamperelaisen it-firman Netum Oy:n palvelukseen.

Kangas on toiminut Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtajana vuoden 2013 alusta lähtien. Tänä aikana Tampereella on tehty isoja päätöksiä, muun muassa Kansi ja Areena, Ratinan kauppakeskus ja ratikka.

– Keskustan alue muuttuu lähivuosina merkittävästi. Uudella toiminnanjohtajalla on miljoonan euron paikka vaikuttaa esimerkiksi Hämeenkadun viihtyisyyteen. Hämeenkadusta on tulossa tyylikäs, mutta pelkään, että samalla se muuttuu tylsäksi.

Kangas toivoo, että Hämeenkadun suunnittelussa pidetään esillä tavallisen ihmisen näkökulmaa.

– Hämeenkadulla olisi hyvä olla levähdys- ja myyntipaikkoja. Kadun varteen sopisi myös pieni lasipaviljonki, jossa voisi olla esimerkiksi kahvila tai kukkakauppa.

Myös Keskustorissa on kehitettävää.

– Jugendtorin ja Finlaysonin välinen alue on nyt vain pelkkä tuulitunneli. Molinin tontille voisi rakentaa mitä vain. Näkisin alueella mielelläni jotakin muuta kuin pelkkiä parkkipaikkoja.

Kangas toivoo, että uuden toiminnanjohtajan aikana keskustaan saadaan myös kunnolliset opasteet turisteille.

– Niitä on toivottu pitkään. Olisihan se hyvä, että opasteet kertoisivat, missä esimerkiksi Vapriikki sijaitsee ja miten pitkä matka sinne on.

Kangas lähtee Tampere Tunnetuksi ry:stä haikein mielin.

– Olen tykännyt tästä työstä, ja yhteistyö Tampereen kaupungin suuntaan on toiminut hyvin. Minulle tarjottiin uutta työtä, josta en halunnut kieltäytyä, Kangas kertoo.

Hänen aikanaan Tampereella uudistettiin muun muassa Valoviikot, järjestettiin 50. Valoviikkojen avajaiset ja lanseerattiin Tampere Tunnetuksi Passi, joka on nyt käytössä kolmatta vuotta.

– Lisäksi olemme järjestäneet Kuninkaankadulla ja Hämeenkadun itäpäässä katutilavuokrausta.

Hämeenkadun itäpään katutilavuokraustoiminta loppui vuodenvaihteessa, kun elävöittämiskokeilu päättyi.

Kangas oli ihmeissään, kun Hämeenkadun itäpää päätettiin avata henkilöautoille.

– Ymmärrän sen, että autoliikenteen pitää sujua, mutta hyöty neljästä kuukaudesta jää aika pieneksi. Kävelijöillä ja pyöräilijöillä olisi ollut enemmän tilaa ratikan rakentamisen aikana, jos jalkakäytävien levennykset olisi jätetty paikoilleen.

Tampere Tunnetuksi ry

perustettu vuonna 1965

tavoitteena on keskustan kehittäminen ja elävöittäminen yhteistyössä yritysten, kiinteistöjen ja kaupungin kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Tampereen Komediateatterin johtaja Panu Raipia.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut