Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satuhäät-sulhanen vangittiin talousrikoksista epäiltynä

OIKEUS Vuonna 1988 syntynyttä miestä epäillään törkeästä petoksesta, törkeästä kirjanpitoksesta ja törkeän petoksen yrityksestä.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti vangita tiistaina vuonna 1988 syntyneen tamperelaismiehen epäiltynä törkeästä petoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeän petoksen yrityksestä. Mies on työskennellyt omassa yrityksessään toimitusjohtajana. Yritys on vastannut hänen arvionsa mukaan 15 000 yrityksen perintäasioista.

Helmikuussa kerrottiin julkisuudessa, että miehen yrityksestä on tehty poliisille useampia rikosilmoituksia. Yrittäjien epäiltiin joutuneen aiheettomien perintätoimien kohteeksi. Yrittäjien kertomusten mukaan vangitun miehen yrityksen yhteydenotot ovat olleet tylyä kuultavaa – puheluissa on uhkailtu muun muassa ulosotolla sekä luottotietojen menettämisellä, mikäli laskua ja perintäkuluja ei makseta. Aluehallintoviraston mukaan yhteydenotoissa yrittäjiä on peloteltu myös maksuhäiriömerkinnällä.

Miehellä on entisyyttä vastaavanlaisen tekemisen parissa. Kesäkuussa 2016 neljä tamperelaismiestä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Yksi tuomituista oli nyt vangittu mies. Asianomistajien määrä oli tapauksessa poikkeuksellisen laaja – kaikkiaan 8 111. Nelikko operoi huijauslaskuja Suomen Rekisteripalvelut Oy:n sekä Yritysrekisteri.comin nimissä. Fiktiivisissä laskuissa karhuttiin yleensä 434 euron suuruista maksua. Asianomistajista 283 maksoi laskun, ja tätä kautta nelikko sai rikoshyötyä 108 000 euroa.

Nyt vangittu mies tuomittiin tuolloin törkeästä petoksesta vuoden ja kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomioon sisältyi myös 60 tuntia yhdyskuntapalvelua. Kahdelle muulle päätekijälle rapsahti ehdollisten vankeusrangaistuksien ja yhdyskuntapalvelun lisäksi myös kolmen vuoden mittainen liiketoimintakielto.

Nyt vangittu tamperelaismies tuli muutama vuosi sitten julkisuudessa tutuksi Satuhäät-ohjelmassa esiintyneenä sulhasena.