Ruskoon tulossa lisää monivuotisia viljelypalstoja

VILJELY Ruskoon tehdään lisää tilaa monivuotisille palstoille.

Ruskon viljelypalsta laajenee tänä kesänä, kun peltoa otetaan käyttöön lisää. Kuva on otettu Ruskossa viime kesänä. Tampereen 4H-yhdistys

Marjo Rämö

Monivuotisen viljelypalstan saaminen vaatii malttia. Kaupungin suosituin viljelypalsta sijaitsee Tahmelassa, missä monivuotista palstaa jonottaa noin 50 henkeä.

– Tahmela on hirmuisen suosittu, sillä se sijaitsee kauniilla paikalla. Tahmelassa palstastaan luopuu vuodessa vain muutama viljelijä, joten odotusaika on pitkä. Myös Haiharaan on noin neljänkymmenen hengen jono, Tampereen 4H-yhdistyksen vt. toiminnanjohtaja Mirja Toropainen kertoo.

Jos mielii monivuotista palstaa, katse kannattaa suunnata Ruskoon.

– Sielläkin on jonoa, mutta peltoa otetaan käyttöön tänä vuonna lisää. Ruskosta monivuotisen palstan saaminen saattaa olla mahdollista jo tänä vuonna.

Niille, jotka haluavat aloittaa viljelyn jo tänä keväänä, Toropainen suosittelee yksivuotisen palstan vuokraamista.

– Yksivuotiselle palstalle pitäisi kyllä päästä. Niitä on yleensä riittänyt kaikille halukkaille. Mitä lähempänä keskustaa palstat sijaitsevat, sitä vähemmän vapaita palstoja jää. Kaukajärven Saarenvainionkadulle ja Tohloppiin jäi viime vuonna tilaa, mutta muualla oli aika täyttä.

Toropainen kertoo, että palstaviljely pitää suosionsa vuodesta toiseen.

– Osa kasvattaa hyötykasveja, toiset taas keskittyvät kukkiin. Palstalla käyminen on monille mukava kesäretki, ja useilla on myös eväät mukana. 

Toropainen ennustaa, että yksivuotisia palstoja päästään jakamaan vasta toukokuun lopulla. Palstat jaetaan vasta sitten, kun pellot on saatu käännettyä.

– Nyt tarvittaisiin kipeästi lämpöä ja vettä, jotta maa sulaisi. Olemme jo käyneet pelloilla katsomassa tilanteen, eikä sinne ole vielä mitään asiaa koneella. Käymme ensi viikon tiistaina katsomassa tilanteen uudelleen.

Palstanjakotilaisuuksien ajankohdat kannattaa tarkistaa netistä Tampereen 4H-yhdistyksen sivuilta tai Facebookista. Palstanjakotilaisuuksissa etusijalla ovat ne henkilöt, jotka ovat viljelleet palstoilla aiempina vuosina.

– Tämä johtuu siitä, että he ovat nähneet vaivaa maanparannuksessa.

Palstanjakotilaisuuksissa pitää olla henkilökohtaisesti paikalla. Tilaisuuteen voi lähettää myös edustajan, jos itse ei pääse mukaan.

Palstoja on ympäri kaupunkia

Yksivuotisia palsta-alueita ovat Järvensivu, Kaukajärven Saarenvainionkatu, Kaukajärven Hikivuorenkatu, Koivistonkylä, Rusko, Irjala, Linnankatu, Takahuhti ja Tohloppi.

Monivuotisia palstoja löytyy Haiharasta, Ruskosta, Tahmelasta, Vuoreksesta ja Nekalasta.

Palstojen hinta vaihtelee koon mukaan. Esimerkiksi yksivuotinen 50 neliön palsta maksaa 21 euroa viljelykaudelta ja monivuotinen 14 euroa. 100 neliön palsta maksaa yksivuotisella alueella 30 euroa ja monivuotisella 25 euroa.

Lisätietoja viljelypalstoista löytyy Tampereen 4H-yhdistyksen nettisivuilta: https://tampere.4h.fi/viljelypalstat/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tampereen päivän ohjelmahaku on auki nyt – tervetulleita ovat kaikki avoimet yleisötilaisuudet
 2. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 3. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 4. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 5. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 6. Koulut alkavat jälleen – Tampereen kirkoissa siunataan ekaluokkalaiset koulutielle
 7. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 8. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 9. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 12. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Niittyjuhlat järjestetään jälleen sunnuntaina – ota koko päivän ohjelma talteen tästä jutusta
 15. Löytyykö Ilveksen kakkosjoukkueelle ollenkaan pysäyttäjää? – Nyt kaatui TPV paikallisottelussa selvin lukemin

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 2. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 3. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 4. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 5. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 6. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 7. Pääministeri Sanna Marin meni naimisiin – Kesärannassa 40 vierasta
 8. Miksi osa Yö-yhtyeen tuotannosta katosi suoratoistopalveluista? Nyt puhuu Jussi Hakulinen: "Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa"
 9. Sähköpyörämyymälä Electrobike avasi ovensa Tampereen Lielahdessa – "Pinta-alalla ja valikoimalla mitattuna Pohjoismaiden suurin"
 10. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 11. Lukijalta: Miksi vuokrat nousevat?
 12. Tampereen kaupungin esi- ja perusopetus ottaa Wilman käyttöön elokuun alussa
 13. Sauli Cityn ohjat ottaneella Johanna Mäkisellä yrittäjähenkisyys tulee verenperintönä: "Kun päiväkodista muut toivat piirustuksia kotiin, minä myin omani"
 14. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 15. Omakotitalo tuhoutui palossa Tesomalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.