Vanhan Anttilan kauppakeskus sai uuden nimen

KAUPPA Parkkitalo ja kauppakeskus ovat jatkossa erinimisiä, koska niihin kuljetaan eri suunnasta.

Vanhan Anttilan tavaratalon tilojen kauppakeskus on saanut uuden nimen.

Finnparkin omistaman kiinteistön liiketilojen kokonaisuus tunnetaan jatkossa Kuninkaankulmana.

– Kauppakeskukseen kuljetaan Kuninkaankadun kulmasta, joten nimi kertoo oivasti sijainnin. Alakerran K-supermarket Kuninkaankulman kauppiaallakaan ei ollut mitään sitä vastaan, että koko kauppakeskus on nimeltään Kuninkaankulma, taustoittaa Finnparkin vt. toimitusjohtaja Mikko Paavola.

Uutta nimeä haettiin Finnparkin ja Kaupunkilehti Tamperelaisen järjestämässä nimikilpailussa. Ehdotuksia kauppakeskuksen nimeksi tuli yli 600. Selvästi yleisimpiä olivat ehdotukset, joissa oli kuningas-sana jossain muodossa, kuten juuri Kuninkaankulma tai Kunkku.

– Kunkku-nimeä ei haluttu ottaa käyttöön, ettei se olisi sekoittunut Tampereen kaupungin eteenpäin viemään Kunkun parkki -pysäköintihankkeeseen, kertoo Finnparkin markkinointisuunnittelija Satu Uotila

Samassa yhteydessä vanhan Finnpark Anttilan pysäköintilaitos nimetään uudelleen Finnpark Näsinkulmaksi.

– Tämänkin nimen taustalla on sijaintilogiikka. Parkkitaloon ajetaan sisään Näsinlinnankadun kulmasta, kertoo Uotila.

Anttilan korttelissa vietetään myös kolmansia nimiäisiä, sillä Anttilan tavaratalon toiseen kerrokseen laajentanut A-Insinöörit kutsuu omaa tilaansa nimellä Anssila.

Anttilan tavaratalo ja sen yhteydessä oleva alkuaan P-Keskustana tunnettu parkkitalo avattiin maaliskuussa 1974. Parkkihalli ja liiketilat muodostivat neljä vuotta aiemmin perustetun Tampereen Pysäköintitalon eli nykyisen Finnparkin ensimmäisen kiinteistön.

Nyt tehtävien uudistusten yhteydessä myös Finnpark muuttaa kortteliin. Tampereen kaupungin omistama pysäköintiyhtiö siirtää toimitilansa Tullintorilta korttelin Satakunnankadun puoleiseen kulmaan entisiin A-Insinöörien tiloihin.

– Tämä on paluu juurille eli sinne, mistä toiminta lähti liikkeelle, muistuttaa Paavola.

Finnparkilla on tällä hetkellä hieman alle 50 työntekijää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut