Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-kisat nostivat tämän nahkarusetin suosioon – Katso video!

TEKIJÄ Iittalassa asuva Jyri Naskali muistetaan nyrkkeilijänä ja parturikampaajana. Nyt mies sai Ville Niemisen pukeutumaan ensimmäistä kertaa elämässään rusettiin.

Jääkiekon MM-televisiointi on tarjonnut tamperelaisittain mielenkiintoista seurattavaa myös kisastudion puolella. Tamperelaiskiekon elävä legenda Ville Nieminen esiintyi viime viikonvaihteessa asustuksessa, jollaista hänellä ei ole ollut koskaan aiemmin – mies nimittäin pukeutui ensimmäistä kertaa elämässään rusettiin. Rusetin takaa löytyy Hervannasta tuttu parturi, entinen nyrkkeilijä Jyri Naskali, joka on nyt lähtenyt tekemään rusetteja tosimielellä.

– Villen perhe on käynyt minulla parturissa pitkään, ja sitä kautta olemme sitten tutustuneet paremmin. Kerroin hänelle tästä rusettiprojektista ja hän innostui aiheesta.

Pukeutuminen televisiossa tuli silti yllätyksenä.

– En ollut varma, aikooko hän laittaa sen lähetykseenkin joten kieltämättä yllätyin lähetystä katsoessani, Naskali kertoo.

Niemisellä oli lähetyksissä eri rusetit – lauantaina Into ja sunnuntaina Arvo. Vanhan pelimiehen esiintyminen on jo poikinut Naskalille usempia yhteydenottoja.

– Rusettia kai pidetään edelleenkin aika feminiinisenä. Kun materiaalina on nahkaa, vaikutelma muuttuu. Tavoitteena on, että suomalaiset miehetkin ryhtyvät pukeutumaan rohkeasti, Naskali kannustaa.

Tosiaan, materiaali. Viisitoista vuotta tosimielellä nyrkkeillyt Naskali on käyttänyt materiaalina muun muassa nyrkkeilysäkkiä. Se käsitellään ja puhdistetaan perusteellisesti. Naskalin mukaan yhteen rusettiin tulee noin kaksikymmentä työvaihetta. Sen lisäksi Naskalin appiukko valmistaa puulaatikon, johon rusetti laitetaan.

– Pidän käsillä tekemisestä. Se on aina ollut mieluisaa ja luontaista.

Kun päivät menevät parturin töissä, kotona odottaa perhe ja rusetitkin pitää valmistaa, ei vapaa-ajan ongelmia erityisesti ole. Koti Iittalassa vaatii päivittäistä matkustamista Tampereelle ja takaisin. Naskali kiittelee vaimoaan, jota kuvailee mestarilliseksi organisoijaksi.

– Isoäitien apu on myös kullanarvoista. Lastenhoito järjestyy, kun sitä tarvitaan. Haaveena on, että tulevaisuudessa elanto tulee puoliksi parturina ja puoliksi rusetintekijänä, Naskali visioi.