Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Liikennejärjestelyt esimerkilliset, tyhjiä liikehuoneistoja todella vähän... – Tässä ylistävä analyysi Tampereen keskustan elinvoimasta, hävisi silti Hyvinkäälle ja Pietarsaarelle

Tampereen keskustan elinvoima on taas laskettu.

Lukemaksi saatiin 3,840.

Tampereen keskustan elinvoima on kasvanut viime vuoden tutkimuksesta 4,7 prosenttia.

– Tampere on monikeskuksinen kaupunki. Tampereella on voimakkaita itsenäisiä alakeskuksia. Silti keskustan elinvoimaluku on Pohjoismaiden suurimmaksi sisäkaupungiksi hämmästyttävän vahva. Näyttää siltä, että erikoiskauppa pysyy keskustassa tulevaisuudessakin, todetaan Tampereesta tehdyssä elinvoima-analyysissä.

Analyysin mukaan myös Tampereen keskustan ravintolamaailma vaikuttaa suhteellisesti Suomen suurimmalta niin tarjonnaltaan ja vaihtoehdoiltaan.

– Pysäköinti- ja liikennejärjestelyt ovat esimerkilliset tulevaisuuden raitiotielinjoineen. Rakentaminen keskustassa ja sen tuntumassa jatkuu lähivuosina. Investointihalu kanavoituu esimerkillisesti keskustaan.

– Kaupungin strateginen kehittämisjohtaminen on näin ollut tuloksellista. Tampere tunnetuksi ry on Suomen vanhin kaupunkiyhdistys. Tampereen keskusta on edelleen ihailtavan vahva, jatkuu suitsutus.

Analyysissa todetaan, että tyhjiä liikehuoneistoja suhteessa liikehuoneistojen kokonaismäärään on todella vähän (6.3 %), vaikka julkisuudessa on ollut keskustelua erityisesti länsipuolen tilanteesta. Jatkuuko elinvoimaistuminen tulevaisuudessa, kun Ratinan uusi kauppakeskus valmistuu vuoden päästä?

Vuoden 2017 laskentaan osallistui 25 kaupunkia: Tampere, Espoo, Oulu, Turku, Jyväskylä, Lahti, Kouvola, Pori, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Mikkeli, Salo, Kokkola, Hyvinkää, Savonlinna, Tornio-Haaparanta, Raahe, Kemi, Heinola, Pietarsaari, Kalajoki, Mänttä-Vilppula.

Tampereen lukema oli mitattujen kaupunkien toiseksi korkein. Ykkönen oli Pietarsaari 6,146:lla ja kakkonen Hyvinkää 3,912:lla. Lähimmäs Tamperetta pääsi Turku 3,833:lla.

Mittauksen takana on Elävät kaupunkikeskustat ry.