Tampereella rakennetaan uudenlaista innovaatiota – Nyt tulee älyneula

Pekka Ruissalo

Suomalainen teknologiayhtiö Injeq Oy on kehittänyt Injeq IQ-Needle™ älyneulan, joka tunnistaa reaaliaikaisesti neulan kärkeä ympäröivän kudoksen. Yhtiön osakeanti käynnistyy tänään Invesdor-palvelussa, jossa on järjestetty jo yli 80 osakeantia.

Älyneulan ensivaiheen kohderyhmä ovat eurooppalaiset lastensairaalat. Esimerkiksi lasten yleisimmän syöpäsairauden ALL-tyypin leukemian hoidossa annostellaan lääkkeitä selkäydin- eli spinaalikanavaan.

Yhtiö on aloittamassa älyneulojen tuotannon Tampereella. Tämä mahdollistaa kaupallisten toimitusten vaatimien hyväksyntätestien loppuunsaattamisen ja neulatoimitukset niin tutkimuksiin kuin kaupallisesti.

– Olemme nyt tilanteessa, jossa meillä on valmius aloittaa valmiiksi kehitetyn tuotteen tuotanto varsin nopeasti. Samalla kysyntä vaikuttaa erittäin hyvältä, arvioi tilannetta yhtiön toimitusjohtaja Kai Kronström

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut