Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muumipeikko on siirretty Sorsapuistoon! – Lapset piirittivät veistoksen kuin idolin

PATSAS Lapset piirittivät Tampereen rakastetuimman veistoksen paljastustilaisuudessa Sorsapuistossa. Kuvat löytyvät jutun perästä!

Muumipeikko-patsaan paluu on ollut odotettu tapahtuma Tampereella. Kun Tampereen taidemuseon väki kävi Sorsapuistossa sovittamassa patsaan mallikappaletta, paikalle pöllähti saman tien väkeä kameroineen.

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas on myös todistanut työhuoneensa ikkunasta patsaan vetovoimaa.

–Ihmiset ovat käyneet kuvaamassa ja halaamassa sitä joka päivä.

Veistos tuotiin vaivihkaisesti Sorsapuistoon pari viikkoa sitten. Patsaan virallinen paljastus oli maanantaina päiväkotilapsien silmien alla. Joku lapsista ehti jo epäillä, että valkoisen lakanan alla olisi sittenkin Muumilaakson Mörkö, vaan ei. Kankaan alta paljastui Tampereen rakastetuin patsas, tuttuakin tutumpi Muumipeikko.

Kun virallinen seremonia oli ohi, lapset piirittivät pienen Muumipeikon kuin suuren idolin. Kaikki halusivat koskettaa patsaan isoa nenää ja pikkuisia korvia.

Tampereen taidemuseon kokoelma-amanuenssi Aki Silvennoinen kertoo, että Muumipeikko on pultattu harjateräksellä syvälle luonnonkiveen.

Patsas sijaitsi aiemmin pääkirjasto Metson vieressä Muumilaakson ovella. Muumipeikko mukiloitiin vuonna 2008 niin pahoin, että patsas oli valettava uudelleen.

Seuraavan kerran patsasta vahingoitettiin vuonna 2011. Tuolloin vahingot olivat sen verran pienet, että patsas saatiin korjattua.

–Tässä se on nyt valvovien silmien alla. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät olla vahingoittamatta sitä, Silvennoinen toteaa.

Muumipeikko seisoo Sorsapuistossa Vuoreksesta löydetyn kiven päällä. Vieressä on kaksi pienempää kiveä, jotka ovat nekin Vuoreksen metsistä.

Muumipeikko-patsaan julkistuksen yhteydessä Tampere-talon edustalle avattiin Muumimuseonpolku.

–Lisäksi Tampere-talon seinään on tulossa vielä Muumi-neonvalo, Ahokas kertoo.

Muumimuseo avataan Tampere-taloon 17. kesäkuuta. Museon avauksen yhteydessä järjestetään kaksipäiväinen koko perheelle suunnattu maksuton kansanjuhla.

Muumimuseo on avajaispäivänä auki kello 24 asti.